MotoNews.pl
9 Czas wymienić opony na zimowe (261712/0) - NT

Czas wymienić opony na zimowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kto już wymienił opony, a kto będzie czekał do ostatniej chwili?

[ wiadomość edytowana przez: Pan_Samochodzik44 dnia 2011-10-24 14:08:58 ]

Ja czekam do ostatniej chwili Myśle, że dopiero jak wprowadzą obowiązek - i też odpowiednio to przez media nagłośnią to dopiero będą ludzie zakładać zimówki. Bo teraz juz nawet jest 7 stopni 5 stopni na + ale już w takim temperaturach podobno wypada zakładać zimówki.

ja też na razie czekam, w końcu i tak jak co roku: "zima zaskoczy drogowców", nie ma co się spieszyć

Jakie jest wasze zdanie .Przekładka kół wraz z felgami, czy przekładka samych opon na te same felgi ?

Zawsze drugi komplet felg.
Daje mi to dużą swobodę i oszczędność czasu.

Ja zmieniłem w połowie października.Letniaki były już łysawe,poza tym na rybki lepiej jeździć po bezdrożach na większym protektorze.

ja tesz niewymienilem jezdze na letnich i chyba jusz niezmienie pozdrawiam

proponuję zmienić temat na "czas wymienić opony na letnie"

Może lepiej na całorocznych i problem zmiany nie istnieje.

Ja staram się poczekać zawsze do ostatniej chwili żeby zbyt długo nie jeździć na zimowych przy wysokich temperaturach po gołym asfalcie. Jazda na całorocznych to tragedia - opony nie nadają się ani na lato ani na zimę!
Również mam drugi komplet felg i przyznam że jest to doża wygoda bo nawet jak będzie trzeba to sami wymienimy na parkingu, później ewentualnie podjadę tylko na wyważenie jak czuje ze trzęsie.

A ktoś wie czy już może weszła ta ustawa o obowiązkowej zmianie opon?

Z wymianą opon lepiej nie zwlekać do ostatniej chwili,bo potem będą duże kolejki no i rzecz jasna sam śnieg i lód,a warto się do tego wcześniej odpowiednio przygotować.

Co prawda to prawa, nie ma na co czekać. Później są takie kolejki...

W szczycie na pewno jest drożej z wymianą opon. Zależy też czy wymieniamy same opony czy z felgami. Te ostatnie to można sobie zmienić w garażu samemu.

Nowych opon warto szukać w dobrych sklepach internetowych,szczególnie teraz kiedy w styczniu mamy szereg ciekawych promocji i wyprzedaży.

Teraz to może i warto ale rozglądać się za oponami letnimi, bo Pani Zima chyba nas w tym roku nie ma zamiaru odwiedzić, jak dla mnie to nawet dobrze no chyba że nas zaskoczy.

Mimo,ze zima jeszcze do nas nie przyszła to mimo wszystko warto mieć opony zimowe,podobnie jak rozglądać sie za letnimi,gdzie teraz kupimy je w niższej cenie,to bardzo dobra opcja.

Dzisiaj to już chyba nikt nie napisze, że zima o nas zapomniała. Mróz -20 nieźle daje w kość. Jeżeli ktoś już myślał o letnich oponach to teraz chyba piknie się w czoło.

Letnie tak czy inaczej można kupić a teraz na pewno będzie taniej,wystarczy poszukać w dobrych sklepach internetowych. Poza tym póki co nie ma mowy o tym aby zmienić z zimówek,pogoda na pewno nas zaskoczy.

Czy warto wymienić na zimówki jeśli jeszcze tego nie zrobiłem ?