Przygasa mi wyświetlacz check control...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
przygasa mi wyświetlacz,wszystkie kontrolki świecą stale,a ta z info o awariach raz jasnieje raz ciemnieje,a czasami wogole nie widac napisa.Jesli lekko przycisne okolice deski rozdzielczej zapala sie jasniej.Ale nie zawsze,denerwująca sprawa.Proszę o pomoc,moze ktyczka jest nie dociśnieta?Tylko nie wiem gdzie jej szukac> pomórzcie chłepy

oczywiście wtyczka za zegarami była nie dociśnieta (prawa od strony kierowcy) bardzo dziekuje za podpowiedz

Cytat:
2005-07-11 13:26:49, karton pisze:
oczywiście wtyczka za zegarami była nie dociśnieta (prawa od strony kierowcy) bardzo dziekuje za podpowiedz

nie ma za co ;], ja mam problem z tym "małym komputerem" w E30, działał, i przestał. Wyciągnąłem go i przy wtyczce jak się przycisło to działał, zapakowałem go wszystko fajnie, ale po paru minutach przestał działac. Nie miałem radia to łape mogłem tam wcisnąc i ruszyć wtyczką i jak trzymałem to działał a jak puściłem to nie. W sobote z kumplem montowałem radio(w końcu ; pare dni temu kupiłem używane, które działało 3 dni- teraz jest nowe) po zamontowaniu odwarzacza nagle komputrerek zadziałał, i tak obydwoje patrzymy na niego, zacząłem go ustawiać i ... dupa znów sie wyłączył. I cholera wie o co z nim chodzi. Aha podczas montażu radia próbowaliśmy coś z tym komp zrobić ale wogóle nie zadziałał.

[ wiadomość edytowana przez: Jeztom dnia 2005-07-11 13:46:08 ]

u mnie wcale nie widać co komput wyświetla i nie świeci się prawa strona zegarów mój mechanik chce od razu całe zegary wymienić... może wymienię mechanika?
Do kolegów ze Śląska prośba, możecie mi polecić jakiegoś dobrego elektryka od BMW, albo jakiś konkretny warsztat?
Może był już jakiś post z listą warsztatów wartych polecenia?
pozdro

u mnie jest nieco inny problem jak jadę samochodem ponad pól godziny z nikają mi cyferki z licznika kilometrów jak ostygnie wszystko wraca do normy

Cytat:
2005-07-11 13:43:49, Jeztom pisze:
nie ma za co ;], ja mam problem z tym "małym komputerem" w E30, działał, i przestał. Wyciągnąłem go i przy wtyczce jak się przycisło to działał, zapakowałem go wszystko fajnie, ale po paru minutach przestał działac. Nie miałem radia to łape mogłem tam wcisnąc i ruszyć wtyczką i jak trzymałem to działał a jak puściłem to nie. W sobote z kumplem montowałem radio(w końcu ; pare dni temu kupiłem używane, które działało 3 dni- teraz jest nowe) po zamontowaniu odwarzacza nagle komputrerek zadziałał, i tak obydwoje patrzymy na niego, zacząłem go ustawiać i ... dupa znów sie wyłączył. I cholera wie o co z nim chodzi. Aha podczas montażu radia próbowaliśmy coś z tym komp zrobić ale wogóle nie zadziałał. [ wiadomość edytowana przez: Jeztom dnia 2005-07-11 13:46:08 ]

Tak z opisu wyglada prozaicznie na brak styku... do sprawdzenia wtyczka (?) moze w samym komputerku nie ma sttyku warto by tam było zerknąc..

Cytat:
i nie świeci się prawa strona zegarów mój mechanik chce od razu całe zegary wymienić... może wymienię mechanika?
Do kolegów ze Śląska prośba, możecie mi polecić jakiegoś dobrego elektryka od BMW, albo jakiś konkretny warsztat?

Czyzby zarówka? co do machanika to w Bytomiu jest magik który zrobił kumplowi niedziałajacy predkoscieomierz w audcy(poprzedni powiedział ze tego zrobić nie potrafi) ale ostawił mu auto na noc.. i chyba Ci nie po drodze jednak

pzdr

do Bytomia daleko nie mam... jakby to za pół dnia zrobił to mogę podjechać, po drodze do teściów... np. za tydzień w weekend... jak nic do tej pory sam nie wymyślę... jutro może mi mechanik coś wymyśli bo daję do wymiany tarcze + klocki... ma mi jeszcze sprawdzić co mi stuka... mam nadzieję, że to łącznik stabilizatora, bo tak mi wygląda...
pozdro

Gizmo co do nie świecących zegarów to pewnie żaróweczka, jeśłi chodzi o panel Check Control słysząłem od gościa z ASo BMW, że to częśta przypadłość BMW że sięnie pali w kompleci, i w związku z tym podziała raczej tylko wymiana zegarów.