Gazior

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanko mam instalke i jak przelacacie gaz bo mi sie wlacza pozwyzej 2 tys obrptkow

jak go przelacac najlepeij jak zapalacie zaraz dodac gazu po kilku seg i przesklakuje wtedy czy jak mi lubi sgasnac lub dlekiatnie za dlawic jak przelaca sie
w sumie nie da sie jechac zeby nie przelaczylo bo na 1 juz mam 2 tys wiec i tak sie od razu przelaczy

mi nigdy nie zgasl jak sie przelaczal na gazik a ogolnie to jak rusze i osiagne te 2000 obr to sie sam przelaczy w sumie bez zadnych przeszkod

ja mam jak mocno przycisne przelaczenie przy 2000 obrotow, a jak powoli dodaje gazu to przy 2500 ...

Ja przelaczalem od razu.Odpalam i gazik "pyk" i jazda
Ustawilem sobie na 1700 obrotow przelaczanie,zebym zimnego silnika nie katowal odrazu przygazowka.

ja przełączam na gazik jak nieco mi się silnk podgrzeje - zależy - zazwyczaj jak kończy się białem pole i wchodzi na normal.
też mam tak zrobione, że przełącza się powyżej 2K RPMz tym, że jak jest zimny, to jest to 2,4-2,5K RPM, a jak ciepły to 2K RPM.
To że Ci gaśnie czasami, to jest kwestia regulacji tzw. czasu nakładania, czyli czasu jaki pozostawiony jest poprzedniemu paliwu na całkowite wypalenie (żeby się nie mieszało Pb z LPG). Nie wiem jak to jest u mnie ustawione - ja staram się przechodzić na gaz przy zmianie biegów: jadę sobię z 2K RPM, wrzucam sprzęgło, dodaję gazu i jednocześnie zmieniam bieg, przełącza się na gaz jeszcze "na luzie", a na wyższym biegu jadę już bez żadnego szarpania, przerw itp. na LPG.