Auto - Casco w Warcie ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Prosiłbym o odpowiedż czy warto mieć AC w Warcie. Konkretnie chodzi mi o to , czy w przypadku jakiegoś nieszczęścia nie ma zbyt wielu problemów z wyciągnięciem odszkodowania.Może ktoś ma z tym doświadczenie.W PZU obliczyli mi składkę AC na 1667zl , w Poloni 1068 , a w Warcie 675zl lub w opcji z naprawą w serwisie na 1044zl i to mi odpowiada. Może macie jeszcze jakieś inne propozycje. Pakiet OC AC nie wchodzi w rachubę , bo ponoć dotyczy samochodów do 5-lat
pozdrawiam

samoobrona, zapłaciłem za OC 580 zł oczywiście z 60% zniżką ale od pojemności 3.0 l

Robert chodzi mi o Auto Casco. AC w Samoobronie to miałbym trochę "stracha".OC to co innego , chyba opłacę w Samoobronie.

Dwa raz miałem "bilskie" spotkanie z Autami ubezpieczonymi w Warcie i jestem Bardzo zadowolony z Obsługi - szybkość wypłaty i uczciwa kwota . Niestety nie wiem jak jest w drugą stronę.
W sumie i tak wiele zależy od ludzi jacy w danej firmie pracują.

Pozdrawiam

Ja mam ubezpieczenie w Warcie. AC z opcja bez udzialu wlasnego i odliczania amortyzacji czesci. Kosztowalo to ok 3500zl za rok. W przypadku bum lub kradziezy wyplacaja pelna kwote ubezpieczenia lub kosztow naprawy. Potwierdzone empirycznie bo agent to moj kumpel.

Co do OC w Samopomocy to zastanowcie sie co zrobi gostek ktoremu zrobicie ( nie zycze tego oczywiscie ) BUM !! Was to kosztuje moze mniej, ale krzywda ktora komus zrobicie moze byc wieksza niz oszczednosci. No chyba, ze Wam to wisi...

Cytuje za Januszem : kogo stac na konia musi miec tez na bat !!