[126] Wydech z gasnicy!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki pomysl czyby nie zrobic sobie wydech z gasnicy To ze uwielbiam jezdzic po lasach i mieszkam na odludziu chcialbym miec tlumik ktory by ladnie brzmial i strzelal z rury. Co moglibyscie zasugerowac by strzela lz rury i ladnie brzmial?? Cos mniej wiecej takiego bym chcial zrobic. http://www.fiat-furious.pl/images/tuning_p/historia_str126/6.jpg">

[ wiadomość edytowana przez: Peyyoo125 dnia 2006-01-28 20:32:19 ]
[ powód edycji: Czytamy regulamin przed rozpoczęciem wątku ! ]

dokąd idzie ta srebrna rura co jest przy dolocie?

[ wiadomość edytowana przez: PitGTR dnia 2006-01-28 17:29:08 ]

Sorry ale jestem tu nowy i jeszcze nie obakalem jak sie wstawia obrazki

Cytat:
2006-01-28 17:28:33, PitGTR pisze:
dokąd idzie ta srebrna rura co jest przy dolocie? [ wiadomość edytowana przez: PitGTR dnia 2006-01-28 17:29:08 ]

do lewej kratki

Cytat:
2006-01-28 17:22:37, Piotrek144 pisze:
Mam taki pomysl czyby nie zrobic sobie wydech z gasnicy To ze uwielbiam jezdzic po lasach i mieszkam na odludziu chcialbym miec tlumik ktory by ladnie brzmial i strzelal z rury. Co moglibyscie zasugerowac by strzela lz rury i ladnie brzmial?? Cos mniej wiecej takiego bym chcial zrobic. http://www.fiat-furious.pl/images/tuning_p/historia_str126/6.jpg">

no to ja polecam ten wynalazek
>>>WYDECH
z tego co wiem to kolega konstruktor jest na forum, wiec jak ładnie zagadasz to moze jeszcze cos zmontuje

Zeby cos takiego kupic to trzeba miec kaske, a po za tym chce samemu cos zdzialac wiec, poradzcie mi jak najlepiej co moglbym w srdek gasnicy w sadzic, z jakich rurek, jaka koncowka itp. Piszcie co wam przyjdzie do glowy

a nie lepiej poprostu zrobic sobie pustaka?? rozcinasz puszke wywalasz wszystko ze srodka zaspawujesz to ladnie i masz glosny i fajny tlumiczek mozesz sobie jeszcze tylko wieksza koncowke wspawac bedzie jeszcze glosniej i bedzie jeszcze lepiej strzelal ... a nie masz przynajmniej zadnych problemow z obejmami

super, im glosniej tym lepiej

Po co w ogóle wydech? Dwa kawałki rurki, dziura w klapie i gotowe. Dopiero głośno a jaki ogień

Chodzi mi tez oto zeby dynamika domowymi sposobami byla jak najlepsza ale tez zebym nie musial jezdzic z paczka ibupronu na bol glowy Poradzcie co mozna zrobic w gasnicy zeby jak najlepiej to wszystko chodzilo?? Moze jakas spirale luskowa czy cos w tym stylu.

Cytat:
2006-01-28 20:23:49, Krzemowy pisze:
Po co w ogóle wydech? Dwa kawałki rurki, dziura w klapie i gotowe. Dopiero głośno a jaki ogień

Na TVN turbo był kiedyś biały elegant z chromami co chyba jeżdził w RC albo kajś indziej..miał wydech konczący się na kolankach

Cytat:
2006-01-28 20:26:59, Piotrek144 pisze:
Chodzi mi tez oto zeby dynamika domowymi sposobami byla jak najlepsza ale tez zebym nie musial jezdzic z paczka ibupronu na bol glowy Poradzcie co mozna zrobic w gasnicy zeby jak najlepiej to wszystko chodzilo?? Moze jakas spirale luskowa czy cos w tym stylu.

co ci sie wogole uwidzialo z ta gasnica??

A nie wiem nawet, mam gasnice oproznina i mam zamiar cos zniej wykombinowac, by to wogladalo popbnie do bredy.

lol napewno z gasnicy brede zrobisz

Cytat:
napewno z gasnicy brede zrobisz

a czemu nie? 2Rotor, pokaz im brede z gaśnicy Zoltar, tez im pokaz

tak w sumie a propo tematu....jak by chodzil motor jakby poleciec po najprostszej linii oporu tzn, dwie rury prosto z kolektorow zakonczone na koncu jakas puszka ale zeby dlugosc rur byla jak najkrotsza. ktos mial chyba cos takiego na forum z tego co widzialem. jak to chodzilo?

Gasnica dobra rzecz ,dla chcacego nic trudnego

Dobra gasnica nie jest zła, ja tam kiedys jezdziłem na pustaku !! ale stwierdziłem ze bredzia to dobra sprawa !! :] kosztowała mnie 150zł z alu. obejmą i chodzi naprawde fantastycznie....
Jak dla mnie wole zainwestowac i sie dobrze bawic !! polecam bredzie

jatam pare lt temu jezdziłem na wydech końmzoncym sie na kolankach wydechowych i głośno było i to nawet bardzo ale żeby to jechało to obroty to poniżej 3500/4000 niemogły spaść a co do wydechu to jedyne słuszne rozwiazanie to bredzia pana pachonia