MotoNews.pl

Mocowanie przednich foteli

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Mam dosc smieszny problem - mianowicie nie moge wyciagnac przednich foteli z mojego Poloneza Odkrecilem sruby, ktore znajdowaly sie najbardziej z przodu, teraz wyraznie cos trzyma "szyny" na ktorych sa fotele w tylnej czesci. Tylko nie bardzo wiem jak to odkrecic... Moze mnie ktos oswiecic?

Ja Cie eswiece!!

Z tyłu szyn sa 2 sruby na wkretak krzyzakowy.
Przesun fotele max do przodu i odkrec.
I na tym koniec!

LOL W tylnej czesci posrodku szyn sa sruby. Trzeba sie do nich dostac od gory, przesuwajac fotel i odkrecic uzywajac srubokreta krzyzakowego. Jezeli miales zapuszczone prowadnice to bedzie to troche ciezkie, ale generalnie chodzi o to zeby fotel przesunac maksymalnie do przodu, wtedy te sruby dostrzezesz

Dzieki za odpowiedz. Zapewne przez ten kurz i brud nie dostrzeglem srubek

EDIT:

Panowie, to nie jest smieszne! Ja odsune fotel na maxa do przodu, to w cale nie mam dostepu do tej sruby Fotel pasazera wyciagnalem tylko dlatego, ze mam dziurawa podloge i moglem wykrecic srube od dolu... Albo o czyms nie wiem, albo mam niestandardowe fotele Nie mozna odkrecic ani prowadnicy (blokuje ja fotel) ani fotela, bo "ograniczniki" sa zasloniete przez prowadnice

[ wiadomość edytowana przez: SAL dnia 2005-07-16 23:40:44 ]

Cytat:
2005-07-16 17:02:43, SAL pisze:
Dzieki za odpowiedz. Zapewne przez ten kurz i brud nie dostrzeglem srubek EDIT: Panowie, to nie jest smieszne! Ja odsune fotel na maxa do przodu, to w cale nie mam dostepu do tej sruby Fotel pasazera wyciagnalem tylko dlatego, ze mam dziurawa podloge i moglem wykrecic srube od dolu... Albo o czyms nie wiem, albo mam niestandardowe fotele Nie mozna odkrecic ani prowadnicy (blokuje ja fotel) ani fotela, bo "ograniczniki" sa zasloniete przez prowadnice [ wiadomość edytowana przez: SAL dnia 2005-07-16 23:40:44 ]

Bo trzeba je przesunąć jeszcze bardziej. Serio - po prostu zastały Ci się szyny i dlatego fotele nie odsuwają się na tyle by te głupie śruby były widoczne. Psiknij do nich do środka WD-40 i walcz. Dobrym patentem jest praca w dwie osoby - jedna trzyma wajchę od regulacji wciśniętą, a druga siedzi na tylnym siedzeniu i pcha fotel nogami .