Regulator napięcia??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ponownie i mam ostatnie pytanko.
Po rozebraniu alternatora stwierdziłem że brakuje jednej szczotki,wymieniłem(chyba się odlutowała po zamontowaniu)i problem nadal ten sam,nie ładuje.
Dziś jeszcze raz rozbiorę,tylko powiedzcie mi jak wygląda regulator napięcia??
Najlepiej jakaś fotka i ile kosztuje

Ta czarna kostka (ze szczotkami nota bene)

Cytat:
2005-07-02 06:23:37, piotras31 pisze:
i ile kosztuje

Ja zaplacilem 50 zl za uzywany (nie wiem czy to duzo czy malo)...

32 zł

max 40zl..... i jak bedziesz kupowac... to kup 14,5V a nie 14

Ja tylko chcialem powiedziec, ze alternator Kaczy naprawial moj ojciec. Regulator do tego alternatora nowy kosztuje ponad 100 zl, to tak dla jasnosci

Drogi Toradku, regulatory do Boschów z wyjściem na podwójny konektor 1/2" (rozstaw 41mm) są u mnie po 32 zł. Nie wiem jaka maszyna siedzi u Kaczy, ale w przypadku tego na fotce będę się upierał.

Cytat:
2005-07-02 17:45:39, toradek pisze:
Ja tylko chcialem powiedziec, ze alternator Kaczy naprawial moj ojciec. Regulator do tego alternatora nowy kosztuje ponad 100 zl, to tak dla jasnosci

Toradek nie stresuj sie - ja nie narzekam na to ile zaplacilem u Twojego taty tylko pisze ile zaplacilem za ten element. Jestem Wam baardzo wdzieczny za pomoc, a nawet jezeli przeplacilbym o 10 zl to tez nie tragedia...

Cytat:
2005-07-02 17:58:05, WilK pisze:
Drogi Toradku, regulatory do Boschów z wyjściem na podwójny konektor 1/2" (rozstaw 41mm) są u mnie po 32 zł. Nie wiem jaka maszyna siedzi u Kaczy, ale w przypadku tego na fotce będę się upierał.

Nie wiem czy to byl Bosch - raczej jakies Magneti Marelli (nie pamietam jak to sie pisze).
Teraz mam regulator od rovera z UK

Wilku, znam ceny i do Boschow rzeczywiscie sa po 32 zl takze w Lodzi

Kacza, ja tylko dla jasnosci

A do MM to co innego

No to wszystko sie wyjasnilo i mozemy isc na

to radek zapytaj ojca jak zdjac komutator z alternatora i zalozyc nowy

Chodzi Ci o piescienie ofkors... Są wklejane.

no to juz wiem ale jak sa polaczone z tymi drucikami

Zgrzewane. Ale polutować ostatecznie można.

no to musze w koncu pokombinowac

I znowu problem padł okazało się że do wymiany jest mostek.Ciekawe ile kosztuje??Ktoś wie???

Mostek diodowy I suppose? A minusowy, czy dodatni?

Cytat:
2005-07-02 18:13:16, PUNIU pisze:
no to juz wiem ale jak sa polaczone z tymi drucikami

To zdaje się Ty Puniu chciałeś abym Ci się kiedyś dowiedział jak to zrobić?Ja staram się być słowny i oczywiście nazajutrz miałem juz pełnego "manuala".Ale zamilkłeś więc trudno.Kartka z wymiarami,odległościami i całą technologią postępowania tzn rodzaj kleju,temp wygrzewania itd itp powędrowała już do kosza.
Pamietam tylko ze w grę wchodził epidian5 i 160stopni celsjusza przez pół godziny.
Gdybyś chciał gotowy wirnik to cena 50zł plus wysyłka.(taką cenę podał mi znajomy który się tym zajmuje)