Zamiana silnika 1,4 na mocniejszy ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich forumowiczów. Mam takie pytanie; jaki motor wejdzie bez przeróbek do mk4 1.4i CVH z gazem, tzn zalezy mi na czymś ćut mocniejszym 1,6 albo 1,8, moje 1,4 powoli pada kopci przy ruszaniu a naprawa jest według mnie zadroga.
dziękujue i pozdrawiam.....

każdy silnik z mk4 jak będziesz miał kompletny z osprzętem to wejdzie bez większych przeróbek, jednak jak już zmieniać to polecam zapakować jakiegoś zeteca zawsze to nowocześniejszy i lepszy silnik....1.6 16v 90ps albo 1.8 105-130ps...żeby taki silniczek zamontować to pewnie trzeba by jakąś łape przerobić....ale to już Irek się wypowie bo ma w swoim mk4 silnik 2.0 16v

.....też bym wolał jakąś "nowoczesną 16" niz cvh, lecz problem jeszcze na tym że mam załozony gaz i prawdopodonie były by to kolejne koszta związane z gazem. Essi nie jest już pierwszej młodości i nie chce zabardzo ładowaś do niego majątku (wsumie to już włożyłem). zależało bym na cvh jednopunk tylko nie wiem czy było takowe 1,8i czy ktoś moze miałby takowy silniczek?

chyba raczej nie było w essim 1.8 cvh

...wiem że to nie jest dział ogłoszeń, ale musze zapytać miał by ktoś z forumowiczów jednostke 1,6i cvh ??

mam 1,6CVH kompletne z wiazka kompem itd ma nawet zalozony i dobrze dobrany mikser do gazu podpinasz wszystko i smigasz
Na gazie do setki bujal sie na 17" kolkach w niecale 12 sek .
Jak cos to pisz na priv ,bo zalezy mi na szybkiej sprzedazy.

a tak na przyszlosc zalecam korzystanie z wyszukiwarki ... o swapach bylo juz wiele razy.

DOBRZE TATUSIU