Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2005-01-24 22:43:59 Mi przygasa licznik, wiec jak ktoś znajdzie odpowiedź będe wdzięczny. |
![]() Voy Miłośnik FSO Poldżons Constarownia/Sunderland | 2005-01-26 15:13:19 Mebig do tego musisz zdjac ten plastik z kolorowymi kontrolkami tak zeby bylo widac zarowki... Ona strasznie delikatnie sie zarzy... |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2005-01-29 11:41:31 jedno jest pewne-takie mruganie nie jest normalne!! pomimo gorących zapewnień przedmówcy ![]() sprawdził bym wszystkie połaczenia masowe |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2005-07-23 23:02:35 Proszę o pomoc. Mam taki przypadek:
1. sprawa zdarza się raz na jakiś czas, przy czym ostatnio coraz częściej. 2. zaczyna się od tego, że zapala mi się kontrolka przepalonej żarówki (światła włączone) 3. po chwili gaśnie kontrolka i zaczyna palić się kontrolka ładowania 4. dodaję gazu i kontrolka ładowania gaśnie 5. za jakiś czas kontrolka przepalonej żarówki zapala się znowu i sytuacja powtarza się. 6. raz bez włączonych świateł także na chwilę zapaliła się kontrolka ładowania po czym zgasła 7. w chwili występowania zjawiska opisanego w punkcie 3 obroty silnika zaczynają lekko świrować (wahania od 800 do 1000) 8. w momencie włączenia się wentylatora chłodnicy zapala się kontrolka przepalonej żarówki, żeby po chwili zgasnąć 9. w momencie występowania zjawiska światła działają i nie widać w nich jakichś szczególnych oznak awarii. 10. akumulator mam 10 miesięczny, samochód Caro Plus Bosch GLI, 1997 rok prod. |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2005-07-24 08:17:45 Nikt nie spotkał się z czymś podobnym? ![]() |
Ramzes_II Lancia Kappa Dębica | 2005-07-24 09:13:50 Winę moze ponosic za to np. "zimny lut" w urządzeniu mikroprocesorowym, może również wskazywac na jego uszkodzenie. Być moze w alternatorze pada któras dioda i w momencie idą "szpilki" w instalację powodując wariacje urządzenia mikroprocesorowego. Chyba wizyta u elektryka bedzie konieczna... To tak na moje "Wojtusiowe oko". Chyba ze ktos miał podobne objawy i poda Ci rozwiązanie.. |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2005-07-24 09:39:47 Mówisz o tym urządzonku co steruje tez pracą wycieraczek? Jeśli tak, to ono jest nowe. Moje podejrzenia padają na alternator, ale tak jak mówię, najpierw szukam pomocy na Forum. W końcu wśród naszych "fachowców" jest za dużo eksperymentatorów. ![]() |
![]() Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2005-07-24 10:35:38 Równie dobrze może to być regulator napięcia. |