I po przegubach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
po ponadrocznym katowaniu autka co prawda przez niedopatrzenie nie dokręcenia śrub mój doskonały patent braku badziewnych zabieraków w końcu nie wytrzymał godzinnego Driftu na rampie

ps ale i tak jestem bardzo z tego rozwiązania zadowolony :mrgreen:

[ wiadomość edytowana przez: dr_Killer dnia 2005-06-17 08:52:39 ]

wazne ze jestes zadowolony

zadowolenie klasy robotniczej , motorem zadowolenia partii przewodniej

A jaki to patent - może u siebie zastosuje

Ale bajer Killer pochwal się swym geniuszem
Właśnie bede rogił remont skrzyni więc przy okazji zarzuciłbym takie cudo do siebie

do Lava1: jak sie zrzucimy na flaszke to może szybciej namówimy Killera???

Patent polega na tym że stary nieszczęsny zabierak zastąpimy normalnym przegubem i połową przegubu z osuniętą z środka metalową gwiazdą :mrgreen:

Na rysunku jest to przybliżeniu pokazane jak to wygląda. :wink: Jak bym wiedział że będzie takie duże zainteresowanie tym :shock: to bym fotki porobił jak robiłem, ale myślę że wszyscy załapią o co chodzi. :mrgreen:

Kolejną ważną sprawą są śruby mianowicie na rysunku są pokazane dwie śruby różnią się długością gwintu te przekreślone na czerwono nie zakładać bo się urywają :!:

Następnie trzeba oczywiście rozwiercić w pierwszym przegubie otwory na śruby tak by śruby przeszły na wylot i to najlepiej by śruba ciasno wchodziło. Na rysunku jest zaznaczone co i jak :!:

Jeszcze sprawą zrobienia połówki przegubu. Wiec tak najlepiej zdobyć stary przegub by w środku metalowa gwiazda była odłączoną od gumy by łatwiej można było ten środek wyciągnąć jeśli będzie przegub nowy to wyrwać z środka metalową gwiazdę trza się bardzo dużo na pocić.

Jak już wszystko mamy zrobione to zanim włożymy to do auta to przeguby wziąć skręcić może zdążyć się że na końcu będą wystawać ze ok. 2mm śruby więc można je pilnikiem wyrównać.

Chyba wszystko napisałem a co ten patent daję:
-to że jest prawie niezniszczalny
-jak widać dwa przeguby, mniej szarpie według mnie oszczędza skrzynie a to że po nonstop katowaniu auta skrzynia siada no to zależy od jazdy.

minusy
-to że długo schodzi to skręcenie tego a jeszcze gorzej z rozkręcenia
-no i to że na pewni przy wymianie czterech przegubów to już jest koszt większy
-no i mi akurat często się śruby od tego odkręcają a jak się tego nie przypilnuje to właśnie jest efekt tego wyżej i praktycznie wymiana przegubów na nowe i jeszcze trza się namęczyć z połówką przegubu by zrobić

ps gdzie ta flaszka dla mnie

wielkie dzięki
flaszka jest w drodze

jak znasz jeszcze jakieś takie wynalazki to ja chętnie o nich poczytam

mój malec jest jednym wielkim wynalazkiem wszystko od najmniejszej śrubki jest przerobione a to nie koniec tylko początek, tylko brak kasy mnie powstrzymuje

to tak jak mój maluch - jeden wielki wynalazek
poprzednim właścicielem na bank był Mc Gyver

po 4 miesiacach od zakupu chciałem sprawdzić filtr powietrza - okazało się że go tam nie było
na kablu elektrycznej dyszy nie było bezpiecznika (czyli dysza nie działała i nie działą do dziś) a wolne obroty są

p.s. zaraz jade wyspawać tłumik mojego własnego projektu

a fotki masz tego polskiego cudu techniki

a może byłeś malcem w Oleśnicy na DKT 3

fotek nie mam (jeszcze sie nie dorobiłem cyfrówki)
ale smagi obiecał mi sesje zdjęciową (zrobimy ją za tydzień jak malak wróci od lakiernika)
ewentualnie moge zrobić zdjęcie telefonem i przasłać mms-em

a na DKT 3 byłem ale nie maluchem

Cytat:
2005-06-18 14:48:49, StyQ pisze:
fotek nie mam (jeszcze sie nie dorobiłem cyfrówki) ale smagi obiecał mi sesje zdjęciową (zrobimy ją za tydzień jak malak wróci od lakiernika) ewentualnie moge zrobić zdjęcie telefonem i przasłać mms-em a na DKT 3 byłem ale nie maluchem

jak Smagi nie porobi fotek to przyjedz malcem do Oleśnicy to ci ładne porobie

Moze zastosuj lewy gwint to nie bedzie sie to tak odkrecac, ostatecznie mozna wkrecac na klej albo gume

a nei mozna tego spawara pociagnac ?

właśnie wróciłem z Oleśnicy ... na holu

przed samą Oleśnicą rozsypał sie zabierak albo cała półoś

mam dosyć tego auta

to jednak tylko zabierak i złomek jest już sprawny