Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() DooMinick FSO 1500 Kraków | 2005-05-09 22:23:33 Przy zasianiu gazem z ukladu benzynowego zawsze dziala jedynie przeustnica. Dlatego czy gaznik czy wtrysk w tym przypadku byloby obojetne, gdyby nie drobne szczegoly takie jak PRZEPLYWOMIERZ KLAPKOWY, ktory lubi byc niszczony przez wystrzal w filtr przy zasilaniu LPG. Jednak wtrysk wydaje sie lepiej jezdzic na benzynie i dlatego ja osobiscie bede zakladal wtrysk zamiast mojego gaznika, jakos bardziej on do mnie przemawia. Poza tym to zapalanie zima za pierwszym obrotem to jest cos ![]() |
![]() Michallodz Ford Granada łódz | 2005-05-09 22:25:14 Nie bardzo, wtryski to tylko jeden z problemów, znacznie gorsze sa wystrzelone i pogiete klapy od przepływomierzy ![]() |
![]() Michallodz Ford Granada łódz | 2005-05-09 22:58:38 Wszystko masz na forum poszukaj... Most wchodzi "bez problemu"tzn trzeba przespawac mocowania DOKŁADNIE!!! |
![]() DooMinick FSO 1500 Kraków | 2005-05-18 23:11:55 Moj tata ma w Sierrze 2.0 DOHC po prostu rurke wpuszczona do przewodu dolotowego miedzy filtrem a kolektorem. Na gazie auto jezdzi tak sobie, a na benzynie zamulony nie jest, bo do setki ok. 10s ma. |
PAGAN Wwa | 2005-07-08 10:46:38
te wartosci koni mechanicznych sa smieszne. byle yaris mnie lyka swoimi 70 koniami, kiedy u mnie 112 kucy powinny sprawic, ze mnie nie obiedzie. dochodza jeszcze takie rzeczy jak przelozenie skrzyni i mostu oraz generalny archaizm konstrukcji fiata czy poloneza. przestan sie tym podniecac, bo tracisz czas, ktory moglbys spedzic lizac patelnie jakiejs lali. oczywiscie, ze jezdzac z silnikiem argenty mozna troche bardziej poszalec, ale z uwagi na wiek tych silnikow takie szalenstwa mozna wykorzystac tylko w skrajnych sytuacjach. innaczej wczesniej niz pozniej wszystko szlag trafi. jesli masz zwykly most i jest on dobry, przy umiejetnej jezdzie bedziesz sie nim dlugo cieszyl. zakladajac przerobiony most z argenty okazac sie moze, ze z powodu jakiegos glupiego milimetra w pasowaniu ucha beda ci pekac resory. zanim cos zrobisz, poznaj wiele opinii na tematy dawno juz przerobione na doswiadczeniach innych. |
automatic | 2005-07-08 11:53:14
![]() P.S. Cześć !!! ; Pagan dyskutujesz z małym poślizgiem czasowym -,, Jaś nie doczekał '' (odpowiedzi sewera w określonym czasie) 2-miesiące ![]() ![]() Ale co najgorsze w tym wszystkim to to że masz rację! ![]() |
PAGAN Wwa | 2005-07-08 18:36:17 no popatrz, ale ze mnie gapa! a kolega mogl juz sie rozbic tym samochodem, a ja gadam do ducha. co za kretyn ze mnie! |
automatic | 2005-07-08 22:16:09
![]() |
![]() Ambrosios Miłośnik FSO Warszawa | 2005-07-15 02:28:09
No i niech sobie lyka, jechalem raz Yarisem po warszawskich ulicach i dziekuje, postoje. Na kazdym wyboju rzuca sie toto jak puszka po sardynkach, w srodku tandetne plastiki. Nie zamienilbym Poldka na Yarisa, chyba ze moglbym go od razu sprzedac ![]() |