[126]Wałek 555

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gdzie przez internet moge zamówić wałek 555?

KAŁUŻA MOTORSPORT
25-135 Kielce, ul. Sobieskiego 101, tel. (041) 361 52 48, 090 336 308, fax (041) 361 72 96

nie można zamówić przez internet, chyba że przez allegro.pl / giełdę rajdy.hoga / inne ogłoszenia o używanych częściach*

*niepotrzebne skreślić..

Czy wałek 555 ciągnie od samego dołu?Czy można u p.Kałuży zamontować ten wałek i wszystko zgrać?

Ciagnie od 2500..
Ktos kiedys mówił ze ciagnie od 2500 do 3 po czym 500 "turbo dziura "
A od 3500 wciska w fotel - tak ciagnie - ile w tym prawdy nie wiem ... Mam nadzieje ze dowiem sie w tym roku

A jak to jest w przypadku wałka 385?Jaka jest cena 555?

No ja jestem po pierwszym niepełnym dniu śmigania na 385. Ciąg zaczyna się od około 2000 obr/min a kończy się u mnie przy około 5000 ale wynika to z niedokładnego wyregulowania zapłonu i gaźnika!! Najpierw muszę wyczuć nowy wałek, potem zacznę kombinować No i jeszcze jedno, mogłem go przefazować!! Teraz żałuję!!

Witam!
Może ktoś jeszcze raz podać ten numer, bo pod ten podany wyżej od 2 dni nie moge się dodzwonić
P.S. Wie ktoś ile silnik na takim wałku może palić (głowica -3mm, stoczone koło, gąźnik seria, zawory seria) Czy jest możlie utrzymanie spalania na trasie w granicach 6litrów??

Pozdrawiam
Seba

Witam!
Ma ktoś blisko do Kaluży?? Nie moge się dodzwonić, a potrzebuje ten wałek?
Jakby ktoś dał rade podjechać i zamówił/kupił
Odwdzięcze się

Cytat:
Czy jest możlie utrzymanie spalania na trasie w granicach 6litrów??

Tak, przy 100km/h, konfig malucha glowica 4,3 + miedziana uszczelka, gaznik od pana Mazika (dysza podobno 120)

Cytat:
Czy jest możlie utrzymanie spalania na trasie w granicach 6litrów??

Tak, przy 100km/h, konfig malucha glowica 4,3 + miedziana uszczelka, gaznik od pana Mazika (dysza podobno 120)

No ja dziś włożyłem 555 do siebie , ale już nie miałem zdrowia składać dalej jak zrobiłem nacięcia na tłokach. Głowiczka -5mm, lżejsze kółko itp. Jak już wszystko będzie banglać to zakładam gaźniczek od Zastavy. W niedzielę pierwsze testy. Dam znać co i jak.

A ja mam taki wałek na sprzedaż, stan idealny, po przejechaniu 980km razem ze szklankami. Pozdrawiam

Za ile taki wałeczek??

stary ja biore ten waleczek jaka cena tego cacka

DaymoN co Ty kurcze blaszka knujesz??? Juz nie 555?? To co teraz???

Tajna broń to będzie ten silnik co jest ale zmiana wałkowa. Silnik trafia znowu na stół i dalsze przeróbki. Moge tylko powiedzieć że nie będzie to żaden Świątek, ani produkt polski ale poprostu zostanie jeden wałek przez pewnego Pana skopiowany dla mnie w Polsce ale jest to wyrób zagraniczny, pełny asymetryk bardzo zbliżony do 555, wiem że przekręt jest na krzywkach, wałek jest "szybszy" od 555, daje jeszcze większe prędkości obrotowe silnika i wyżej się jeszcze kręci, pracuje w całym zakresie obrotów. Samochód daje do przygotowania pod ten wałek bo podobno wiertarka będzie ostra. Pozdrawiam, niebawem zdradze co i jak.

a co chodzi z tą asymetrią wałka??

Cytat:
2004-04-17 15:28:45, widynek pisze:
a co chodzi z tą asymetrią wałka??

wałek ma inny zarys krzywki przy otwarciu zaworu i inny przy zamknięciu

witam odnowiłem temat bo własnie przymierzam sie do zakupu wałka od Kałuzy i potrzebuje numer telefonu do niego a ten podany jest chyba zły bo dzwonie od paru dni cały czas i nikt nie podnosi. Jakby ktos posiadał to prosze podać
z góry dzięki

telefon jest na 100% dobry...
041 361-52-48
moze sie wyprowadzil??

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2005-07-14 10:41:00 ]