Utrudnione wbijanie biegów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
od kilku dni mam problem z wbijaniem biegow przy ruszaniu - wbicie jakiegokolwiek biegu utrudnione - wchodza baaardzo ciezko
w czasie jazdy lzej ale tez nie latwo

wysprzegla dobrze ale z tego co sie orientuje jest pewna guma przenoszaca ruch drążka na skrzynie i chyba ona sie wyrobila..

piszcie czy mieliscie stycznosc z tym problemem i jaki jest koszt naprawy, czy tez trudno zrobic to samemu (podobno scisniecie tej gumy opaskami pomaga)

Ja mialem problem z biegami, ale to Sloneczko sie posypalo . . . moze tobie tez sie konczy . . .
PS. Tak jak mowisz, biegi wchodzily ladnie, ale przy odpowiednich obrotach . . .

[ wiadomość edytowana przez: taxi dnia 2005-07-15 10:07:10 ]

Amortyzator drgań i owszem, mógł się wyrobić, ale wtedy podczas jazdy biegi też by ciężko chodziły. Tak jak Taxi pisze, to raczej kończący się docisk. Bo w ruchu symchronizatory trochę pomagają.

no wlasnie w czasie jazdy tez ciezko chodzi... w zasadzie moge powiedziec ze coraz ciezej bo robie ok 100-120km dziennie i czuje to niemilosiernie - bede sie musial za to zabrac

Cytat:
2005-07-15 22:10:20, humin pisze:
no wlasnie w czasie jazdy tez ciezko chodzi... w zasadzie moge powiedziec ze coraz ciezej bo robie ok 100-120km dziennie i czuje to niemilosiernie - bede sie musial za to zabrac

Proponuje w miare mozliwosci to szybko to zrobic . . . chcoiaz zdiagnozowac, bo sloneczko moze figla splatac i sie z chwili na chwile rozpieprzyc do konca, a wtedy . . dupa blada . . . jazda prawie niemozliwa . . .

Aaa... poziom oleju sprawdzałeś? Bo bez oleju też tak się dzieje

Witam.

Miałem podobnie - oto mój niefachowy opis tego co się stało:

Od sprzęgła odchodzi taki element metalowy, który go włącza - do niego przyczepiona jest za pomocą takiej gumy ta część która idzie "od" pedału. No i właśnie ta guma spadła z tego elementu - cudem mi to w czasie jazdy nie wypadło bo się oparło o karoserię. W każdym razie jak się zsuwało to sprzęgło się do końca nie wyłączało przy wciśniętym hamulcu i stąd biegi ciężko chodziły.

Sorry za taki opis - ale fachowych nazw nie znam

Pozdrowienia i powodzenia.

A poduszki silnika i skrzyni są OK?