GASSSSSSS ---> Austria ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam...
tak sobie planuje zrobic fajna objazdowke (Slowacja, Austria, Wlochy) ... i pojawil sie problem... a mianowicie stacje gazu w Austrii...
na temat wszystkich krajow da sie cos znalezc ale o Austrii to jakos malo wyszukiwarka zanjduje ledwo pare stacji...
i tu pytanko i prosba... jesli ktos, kiedys juz szukal owych stacji prosil bym o jakies info...
Z gory dzieki...
pozdrawiam

ja przejezdzalem ostatnio...od przeleczy brenner na granicy wloskiej az do granicy niemieckiej nie znalazlem ani jednej ale austria jest mala..na jednym baku przejedziesz

LPG w Austrii można znaleźć, choć występuje bardzo rzadko. NA trasie Wiedeń-Graz 1 stacja (Agip w Loipersdorf bodajże).
Inną sprawą jest czy to ma sens. 2 lata temu tankowałem LPG po 0.8 euro, co przy ówczesnej cenie noPb ok. 1 euro sensu nie miało (to stwierdziłem później).
Jeszcze bardziej nie miało to sensu w świetle cen noPb w Czechach i Słowenii (w Słowenii ok. 0.8 euro).
Należało zatankować LPG i noPb w Czechach i Austrię "przeskoczyć", następnie tankując w Słowenii.

coz... tak tez chyba zrobie...
jak to piszecie postaram sie przeskoczyc Austrie ))
a jesli znajde jakies stacje w miare dostepnych miejscach to ... sie podziele info
pozdrawiam i do zobaczenia za 2 tygodnie
ETomek

do samego wiednia raczej nieznajdziesz przynajmniej ja nigdy niewidziałem a czesto tam jestem, jedynie możesz kupic gaz przed granicą czechy/austria