Mocowanie wydechu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
panowie mam takie pytanko miejsce ktore laczy tlumik z silnikiem tam sa takie sruby z sprezynami kolektor i jak poczase tlumikiem to mi tam tlucze takze podczas cofania i na dziurach co z tym zrobic i ile to kosztuje

dzieki

u mnie jest taka specjalna metalowa uszczelka w dziwnym ksztalcie moze jej wymiana cos pomoze??

To sie nazywa pierścień uszczelniający wydechu.Prawdopodobnie masz go już zużytego.Przy jego wymianie polecam założenie nowych sprężyn i w razie potrzeby też śrub.

taaaaa to jest taka aluminiowa uszczelka staraj sie dobrac jak najgrubsza i Henryk dobrze pisze zebys przy okazji wymienil tez sprezyny przygotuj baaaardzo dlugi klucz do odkrecenia tego sporo z tym meki

[ wiadomość edytowana przez: ALLka dnia 2005-07-13 22:44:55 ]

.....a do tego młotek i przecinak, no może jakąś przecinarkę, tak na wszelki wypadek....

jaka cena tego kompletu?

ja za uszczelke placilam kolo 10 plnow a cen reszty nie znam

a czy jestem w stanie to sam zrobic czy raczej nie aha moze da sie je dokrecic czy raczej nie bo szczelne jest tylko te stuki

Cytat:
2005-07-14 09:01:18, mmmmat pisze:
a czy jestem w stanie to sam zrobic czy raczej nie aha moze da sie je dokrecic czy raczej nie bo szczelne jest tylko te stuki

Stuki mogą świadczyć o tym że pierścień jest już mocno zużyty ( cienki) ponieważ on pracuje i zużywa się przy każdym ruchu ( przechylaniu się) zespołu napędowego jaki występuje np przy ruszaniu z miejsca.Jest to rodzaj wahliwego połączenia wydechu z silnikiem.Stuki mogą występować w wyniku uderzania kołnierza dwururki o kołnierz kolektora wydechowego.Daje to taki metaliczny stukot przy ruszaniu i zmianie biegów.

czy mozna tylko te sruby dokrecic?
czy moge wymienic uszczelke sam? czy dam rade?

ja sama wymienilam ta uszczelke wiec nie widze problemow w tym zebys Ty tego nie potrafil zrobic ale czy to wystarczy to nie wiem

Cytat:
2005-07-14 23:12:40, mmmmat pisze:
czy mozna tylko te sruby dokrecic? czy moge wymienic uszczelke sam? czy dam rade?

Nic tam nie dokręcisz bo one są dokręcone do końca.To są specjalne śruby z dystansem i nakrętka jest do oporu dokręcona.Stukanie świadczy o zużyciu pierścienia i sprężyn.