Skraplanie klimy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam pytanko bo nie znalazlem nic na forum o tym: czy podczas dzialania klimy powino cos sie gdzies skraplac i kapac na ziemie czy tez nie? Od czego to zalezy bo czasem widze ze u jednych sie to dzieje a u innych nie i tak samo u mnie - czasem kapie a czasem nie. Jezeli ma kapac to z ktorej strony silnika dokladnie?
dzieki za odpowiedzi na dziwne pytanie
pozdr

w lodówce też się skrapla, a kima to taka lodówka a ilość zależy od ciśnienia powietrza temperatury i jeszcze jakiegos czynnika ale niepamiętam może wilgotności

Cytat:
Jezeli ma kapac to z ktorej strony silnika dokladnie?

Żadnej , kapie po obydwu (lewej i prawej) stronach skrzyni i trzeba na to uważać aby się nie zapchało

Diro a co ma sie tam zapchac? mona jakos to sprawdzic czy sie nei zapchalo i ewentualnie wyczyscic? gdziue tego dokladnie szukac?

Obok obudowy sprzęgła jet wyprowadzenie skroplin - wężyk gumowy ok 1 cm średnicy wychodzący z kabiny mniej więcej do poziomu podłogi auta. U mnie od strony kierowcy - z drugiej strony nie pamiętam bo specjalnie nie szukałem.
Pozdrawiam

Obok obudowy sprzęgła jet wyprowadzenie skroplin - wężyk gumowy ok 1 cm średnicy wychodzący z kabiny mniej więcej do poziomu podłogi auta. U mnie od strony kierowcy - z drugiej strony nie pamiętam bo specjalnie nie szukałem.
Pozdrawiam