Pilot, kontrolki i inne - szukam pomocy!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupiłem niedawno BMW 325 td z 94 roku i potrzebuję drobnej pomocy co do szczegółów.

1. Panel z wyświetlaczami - nie można ustawić niczego, godziny, daty,... Mogę tylko włączać i wyłaczać pokazywanie temperatury i tyle. Jak ustawić datę i godzinę? (set nie działa - przynajmniej nic nie widaćWink

2. Pilot-kluczyk - jak uzbraja się i rozbraja alarm? Są 2 przyciski, jeden do otwierania/zamykania drzwi a drugi nie wiem do czego(nie widać do czego, bo przy przyciśnięciu nic się nie dzieje...)

3. Pod podłokietnikiem z tyłu odkryłem coś ciekawego tylko nie wiem co. Sprzedający (komis) nic o poduszkach z tyłu nie mówił. Są tam dwa woreczki czarne i mam przypuszczenie że są to poduszki. Ktoś wie co to może być? (jeśli to poduszki to jak one działają?)

4. Wymieniłem filtry i olej w silniku i dyfrze. Teoretycznie z tego co wiem to przy inspekcji nie powinno mi pokazywać czerwonej kontrolki. Ktoś może mi wyjaśnić jak dokładnie wygląda sprawa z tymi kontrolkami od inspekcji?

Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.

Cytat:
Wymieniłem filtry i olej w silniku i dyfrze. Teoretycznie z tego co wiem to przy inspekcji nie powinno mi pokazywać czerwonej kontrolki. Ktoś może mi wyjaśnić jak dokładnie wygląda sprawa z tymi kontrolkami od inspekcji?

Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.

na początku forum jest wątek kasowanie inspekcji oleju poczytaj kontrolki same nie zgasną

Cytat:
2005-07-14 15:03:23, phasi pisze:
Teoretycznie z tego co wiem to przy inspekcji nie powinno mi pokazywać czerwonej kontrolki. Ktoś może mi wyjaśnić jak dokładnie wygląda sprawa z tymi kontrolkami od inspekcji? Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.

a żeby było jeszcze jaśniej tutaj masz LINK
Co do reszty, jezeli przeszukałes forum naszą wyszukiwarką a obsługuje sie ją TAK i nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytania to czekaj, napewno ktoś Ci pomoze. pzdr

Dzięki, nie miałem wczoraj czasu żeby dobrze przeglądnąć forum ale już nadrobiłem. Trochę problemów mi się rozwiązało. Mam jeszcze tylko kilka dodatkowych pytań:

1. Ustawiłem.
2. Dalej dokładnie nie wiem. Tzn wiem, że drugi przycisk jest do alarmu, ale jak napisałem po wciśnięciu samochód nie readuje. Jest jakaś sekwencja czy ...
3. Nie wiem dalej co to jest
4. Wszystko doczytałem. Tylko gdzie się fizycznie znajdują te piny? Gdzie mam je znaleźć (sory za głupotę )

pozdro

Dzięki, nie miałem wczoraj czasu żeby dobrze przeglądnąć forum ale już nadrobiłem. Trochę problemów mi się rozwiązało. Mam jeszcze tylko kilka dodatkowych pytań:

1. Ustawiłem.
2. Dalej dokładnie nie wiem. Tzn wiem, że drugi przycisk jest do alarmu, ale jak napisałem po wciśnięciu samochód nie readuje. Jest jakaś sekwencja czy ...
3. Nie wiem dalej co to jest
4. Wszystko doczytałem. Tylko gdzie się fizycznie znajdują te piny? Gdzie mam je znaleźć (sory za głupotę )

pozdro

piny są w gnieżdzie mdiagno stycznym a jego opis jest TUTAJ