Plandeka na nieLadne auto…..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co myślicie o czymś taki?? Autko stoi na dworze i strasznie się kurzy, a w ziemie nie mam zamiaru go ruszać. Może wiecie jak taki pokrowiec spełnia swoje zadanie i z czego można go uszyć, ponad to czy na zimę pod taki pokrowiec nie powinienem czegoś podłożyć, aby mi się lakier nie odbarwił??
Dex.

nie wiem, czy pokrowiec jest zdrowy dla auta.
jessli juz, to moze taki namiot, ktory zabezpieczy je przed np. opadanie mlisci, ale bedzie przewiewny. Jesli plandeka, to slyszalem, ze najlepsze sa materialu TYVEK - to ciekawa nie-tkanina, nie-papier - mam z tego mape - to jakby tkanina, ale siakas sliska, nie nasiakajaca, nie gniatoaca sie zbytnio, choc ponoc to papier.

Ja też bym się nad plandeką porządnie zastanowił. Bałbym się o lakier i to, że spod plandeki wilgoć mogłaby nie być dobrze odprowadzana. Czym to grozi chyba nie muszę pisać. Zdecydowanie zdrowszy dla auta byłby jakiś namiot (jak Adasco pisze)... tylko to może być drogie rozwiązanie. A nie myślałeś o zmontowaniu jakiegoś garażu? Zwykła ocynkowana blacha jest ok, jak kupujesz w II gatunku (jak ojciec kupował to oznaczało to zabrudzenia, bez naruszenia powłoki cynkowej :lol to jest całkiem tania... Chyba, że mieszkasz w bloku i nie masz gdzie takiej konstrukcji postawić.

Tak - namiot jest wyjściem, a plandeka - porysowanym lakierem i wilgocią, poza tym, nakładając coś na samochód musiałbyś (tzn. powinieneś skoro juz tak dbasz o zewnętrze samochodu) go myć przed każdorazowym położeniem czegoś - bo lekkie ruchy, chociażby przy wietrze porysują ci brudny/obkurzony samochód

Garażu nie postawie, bo nie ma gdzie, a z namiotem też może być ciężko, Postaram się wepchnąć komuś go w róg garażu na zimę, lub poszukam czegoś u ojca w robocie. W razie, czego mogę go zawsze obłożyć sianem.

Jak chcesz, możesz u mnie postawić

Uwazaj bo przyjade.

Nie rzucam słów na wiatr

Cytat:
2005-07-18 22:28:24, MikeB pisze:
Jak chcesz, możesz u mnie postawić

hmm to ja postawie u ciebie 6 browarków co ty na to

Cytat:
2005-07-19 23:16:55, arsen pisze:
hmm to ja postawie u ciebie 6 browarków co ty na to

Moja lodówka z chęcią przyjmie takowe "na przechowanie" ( ).