Kontrolka rezerwy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!

Chciałem zapytać czy można samemu ustawić tak instalacje aby kontrolka rezerwy zapalała sie później. Wtej chwili zapala mi sie gdy zbiornik jest jeszcze w 1/3 pełny.
Kumpel mówił że mozna przy zaworze przy butli tą skalą jakos obracać lub jest jakies pokrtło.
To prawda?

Mam instalke II gen.

Pozdrawiam
Art-e

tak mozna jak mówi twój kumpel, najlepiej wyjezdzic gaz do kąca zalac odpowiadająca nam ilosc i ustawic tak aby zaczeła sie zapalac i czasami gasnac
Pozdrawiam

chętnie pomogę, ale muszę wiedzieć jaki masz typ wielozaworu.

Cytat:
2005-03-17 13:51:35, Sgaz pisze:
chętnie pomogę, ale muszę wiedzieć jaki masz typ wielozaworu.

Sorki że tak późno odpowiadam (brak neta).
A wiec mój wielozawór to: BRC i jakis numer jeszcze
E13 67R01 0004

Pozdrawiam

No więc może znajdzie sie ktoś kto mi pomoże to dziadostwo ustawić? Czym tam można poregulowac?

Ja również mam problemy z rezerwą i ogólnie pomiarem poziomu gazu. Instalancja Lovato z 99, Poldi na wtrysku. Jak zatankuję do pełna to powinny się świecić cztery zielone diody ale świecą się tylko trzy i nie świeci się rezerwa (jedna czerwona dioda) tylko jedna zielona a gazu niet. Butla 40L. Gazu tankuje 30L i odbija.
Na wielozaworze jest taka śmieszna plastikowa, przeźroczysta puszka z podlączonym kabelkiem a pod nią normalny wskaźnik.
Wskaźnik też nie wskazuje dobrze. Niedawno kupiłem ten samochód i doprowadzam wszystko do ładu ale w LPG jestem na razie zielony.

Sory że nie odpowiem na Twoje pytanie ale mam ten sam problem, a nie chciałem zakładać nowego posta. Chcę ustawić kontrolkę rezerwy, też słyszałem że czymś tam się obraca, ale nie wiem czym. Ja mam inst.Lovato i wielozawór chyba też. Mile widziane fotki. Dzięki!!!! Ps. A tak na marginesie to jestem nowy i witam wszystkich!!!!!

Witam. Widze Panowie że olaliście sprawę i pomaganie ludziom jest Wam obce. Przykre to troszkę, bo myślałem że na forum można pogadać i pomóc rozwiązać dolegliwości czyjegoś autka! A tu się przeliczyłem.Pozdrawiam

No jak widzisz LJA też nie znalazłem chętnych. Także problem pozostał nie rozwiązany

Pozdrawiam

Jezeli wskazówke masz obudowan takim przezroczystym klosikie z którego wychodza dwa przewody to przekrecając ten klosz powinienes go ustawić.Tam w srodku jest zwykły kontrakton któey załacza sie pod wpływem pola magnetycznego.A jeszcze lepszym sposobem (przynajmniej tak jak ja to zrobiłem)jest podjechanie do warsztatu gdzie zakładają gaz najlepiej tam gdzie go zakładali zrobić pokorną minę i spytac sie jak to wyrególować kazdy zawór ma inny sposób regulacji rezerwy