Układ hamulcowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wita serdecznie!
Nie mam pojecia kiedy w mojej 5tce TDS byl zmieniany plyn hamulcowy ale wydaje mi sie ze trzeba go wymienic... tylko jak pozbyc sie tego starego? Gdzie sa zaworki aby wypuscic stary plyn? I co zrobic aby go potem odpowietrzyc?
Pozdrawiam
Uciekam do pracy...;/

Wyciągnij strzykawką ze zbiorniczka i wlej do pełna nowy płyn, potem odpowietrzaj prawy tył jak zobaczysz że leci czysty płyn to przechodzisz do lewego tyłu pp i pl. wsio

Mam pytanie: ile wchodzi płynu hamulcowego do całego układu w e-34 i czy wymieniając go nie powinno się spuścić całego starego, potem zalać nowy i dopiero zacząć odpowietrzanie
PS. Ile kosztuje litr dot-4

proponował bym zmianę płynu w specjalnym warsztacie nie jest to usługa droga a warto

Cytat:
proponował bym zmianę płynu w specjalnym warsztacie nie jest to usługa droga a warto

Tak też mam zamiar zrobić, tylko nie wiem ile zakupić płynu, a większość warsztatów oferuje jeden lub góra dwa rodzaje płynów.
A co do cen to orientuje się ktoś jakie są i jaki płyn wybrać.

Uparty jestes... to są smieszne koszta!
Mobil
Agip
Tu masz cały litr na 20 lat dolewania
A TU ekstremalnie drogi 0.5l pewnie takiego samego płynu jak w poprzednich przypadkach bo dla mnie płyn DOT to płyn DOT a płacisz tylko za firme!

NIe prościej i szybciej było samemu poszukac? (na szczescie mi sie nudzi wzglednie..jeszcze) Proponuje zakupy w sklepie bo wiadomo allego jest przepłacone + wysyłka.
pozdrawiam

Cytat:
2005-07-29 23:26:54, mibhell pisze:
TU ekstremalnie drogi 0.5l pewnie takiego samego płynu jak w poprzednich przypadkach bo dla mnie płyn DOT to płyn DOT a płacisz tylko za firme!

Mylisz się Ferodo to Ferodo, a płyn ten jest płynem sportowym, (m.in. wyższa temp. wrzenia) No i DOT 5.

Nio i tym sposobem wszystkio juz jasne

Cytat:
No i DOT 5

Tak, ale do E30 Mibhella producent zaleca DOT-4 i tego radziłbym się trzymać. A jak jest w E34 to należy sprawdzić w książce obsługi.
Pozdrawiam

Dzięki bardzo za odpowiedzi.
Cytat:
Ferodo Racing High Performance DOT 5.1

to chyba nie jest ekstremalnie drogi płyn, jest poprostu nowszej generacji 5.1

Cytat:
2005-07-30 10:11:40, BeeMWe pisze:
Dzięki bardzo za odpowiedzi. to chyba nie jest ekstremalnie drogi płyn, jest poprostu nowszej generacji 5.1

ooo tak sobie tylko zażartowałem pzdr