Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() loco Polonez Kombi Wrocław | 2003-01-11 20:42:39 A po rozruchu możesz jechać na benzynie? Wtrysk czy gaźnik? Na pierwszy ogień powinien iść pływak do sprawdzenia, ale mało informacji podałeś. |
![]() loco Polonez Kombi Wrocław | 2003-01-11 20:53:11
Jasna sprawa! Za dużo wina. ![]() |
![]() ZieMa espero 1,5 glx/ omeg ... Restarzew Cmentarny | 2003-01-12 15:18:16 Jeżeli nie ma problemów na gazie to napewno gaźnik. Przy LPG omijamy układy gaźnika a mieszanka idzie bezpośrednio do gardzieli. |
pusin ASTRA II 2.0 DTL Ełk | 2003-01-12 19:24:33 ale co w gaźniku??
|
pusin ASTRA II 2.0 DTL Ełk | 2003-01-12 20:37:07 wlałem właśnie takie cudo , a w pompce wymienione membramy |
pusin ASTRA II 2.0 DTL Ełk | 2003-01-12 21:54:22 muszę dodać że nawet nie próbuje zapalać |
![]() Athrarvan Polonez Caro 1,5 GLE Ruda Śląska | 2004-10-11 21:09:20 Witam!
Mam taki problem, ze nawet na rozgrzanym silniku nie moge jezdzic na benzynie. Po przelaczeniu z gazu na benke utrzymuje 850 obrotow, ale kiedy chce ruszac to silnik sie dlawi i gasnie, tak jakby sie zalewal benzyna, co moze byc powodem i czy wystarczy regulacja wolnych? Moze zasada wolnych obrotow jest taka jak na gazie i po prostu sruba jest za duzo podkrecona?? |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2004-10-11 21:16:03 gaźnik czy wtrysk? bo jak gaznik to trzeba przeczyscic, sprawdzic czy plywak sie nie przetarl albo cos |
![]() Athrarvan Polonez Caro 1,5 GLE Ruda Śląska | 2004-10-11 21:29:24 Gaznik, ale na gazie chodzi idealnie. |
korzonM Częstochowa | 2004-10-11 21:37:35 Bo gaz wlatuje bezpośrednio do gardzie i nie przelatuje przez np. dysze paliwa (która może być zapchana) itp. Jeżeli na gazie chodzi dobrze to w gre wchodzi chyba tylko gaźnk. Chyba że dostaje za mało benzyny (pompa) ![]() |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2004-10-11 21:39:40
Bo gaz z gaznikiem ma niewiele wspolnego. Tylko otwarcie przepustnicy ma tu znaczenie. Wszystko sie miesza w parowniku i gotowa mieszanke masz juz przy wejsciu gardzieli. A jesli chodzi o paliwo to gaznik juz tu ma ogromne znaczenie. Ja tez tak mialem na LPG idealnie wszystko ok, po przelaczeniu na benzyne przy przyspieszeniu gasł i strzelal w gaznik. Przeczyszczenie gaznika i wszystkich dysz paliwowych i powietrznych oraz wyregulowanie (lub wymiana) plywaka na nowy ktory sie czesto przeciera pomoglo. Potem regulacja i jazda ![]() |
![]() Athrarvan Polonez Caro 1,5 GLE Ruda Śląska | 2004-10-11 21:58:40 No to dzieki za informacje, przynajmniej jest problem zlokalizowany. Moze ma ktos opis rozebrania i zlozenia gaznika ![]() ???????????????????????????????????????? |
![]() Athrarvan Polonez Caro 1,5 GLE Ruda Śląska | 2004-10-12 09:04:16 Jak rozebrac gaznik???HELP |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2004-10-12 22:08:12
Po pierwsze zdejmujesz osłone filtra powietrza, potem odpinasz odme z osłony głowicy, odpinasz jeszcze jedna cienka rurke tez przypieta do filtra, i juz masz odsłoniety gaznik. Teraz sa dwie opcje: rozkrecanie gaznika nie zdejmujac go z kolektora lub zdejmujac go z kolektora. Jesli chcesz zdjac gaznik z kolektora i sobie go powiedzmy wyczyscic na stole lub zamoczyc w benzynce ekstrakcyjnej albo co to musisz odkrecic 4 nakretki na samym dole ktore trzymaja gaznik na kolektorze. Potem zdejmujesz linke ssania odpinasz przewod paliwowy (nie zapomnij go potem przypiac, ja tak kiedys wywolalem drobny pozar w silniku dobrze ze gasnica halonowa byla pod reka ![]() Jesli nie masz doswiadczenia a wydaje ci sie to trudne bo na poczatku moze sie tak wydac to oddaj to w rece mechanika. mysle ze czyszczenie gaznika to ok 50 - 70 zeta (Wawa) w zaleznosci co wymieni. Ale co do ceny to nie jestem pewien jak teraz jest. Ja czyszcze sobie sam odkad jak zaczynalem przygode z samochodem mechanik zdarl ze mnie 100 zeta za czyszczenie gaznika mowiac ze wszystko po kolei wymienial ![]() pozdrawiam |
Ramzes_II Lancia Kappa Dębica | 2004-10-12 22:13:00
Gdzie sie miesza w parowniku ?? a z czym ?? z płynem chłodzącym ?? Miesza sie, ale chyba w okolicach miksera co ? czyli w gardzielach gaznika.. łoj.. nie uwazało sie na lekcjach ![]() ![]() ![]() |