Pytanie o skrzynie ZETEC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie, poniewaz padla mi skrzynia automatyczna w zetecu 1.6 16v 1996 i chce zalozyc manualne, tylko mam oferty z 1.8 zetec, czy skrzynia jest taka sama ? czy roznica jest tylko w skoku tloka. Czy ktos juz robil przekladki skrzyni z 1.6 na 1.8 lub odwrotnie

Cytat:
2005-07-20 15:59:28, scigany pisze:
Mam pytanie, poniewaz padla mi skrzynia automatyczna w zetecu 1.6 16v 1996 i chce zalozyc manualne, tylko mam oferty z 1.8 zetec, czy skrzynia jest taka sama ? czy roznica jest tylko w skoku tloka. Czy ktos juz robil przekladki skrzyni z 1.6 na 1.8 lub odwrotnie

Sama skrzynia to jeszcze nie wszystko.Czeka Cię jeszcze cała masa niespodzianek i dodatkowych kosztów.

zależy jaki 1,8 , bo były 3 rodzaje 105KM 115KM i 130KM
jeżeli jest z silnika który ma oznaczenie RDA to do 1,6 będzie pasowało ( tak napisane w książce)

typ skrzyni BC-5

Jak chcesz to mam skrzynie od 1,6 CVH ,zestaw "pedalow",linke sprzegla,mechanizm zmiany biegow itp.

wiem, licze sie z tym, ze bede musial troche sie pomeczyc aby wstawic manualke, jednak moje pytanie dotyczy tylko tego czy skrzynia z 1.8 zetec i innych bedzie pasowac do 1.6 16v zetec, czy mondeo zetec i focus mialy oprocz tych samych silnikow te same skrzynie ?

[ wiadomość edytowana przez: scigany dnia 2005-07-21 15:41:06 ]