MotoNews.pl

Centralny zamek na pilota!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiem że większość jest zdania ze jak pilot to odrazu z alarmem ale ja mam same otwieranie na pilota i jak komuś to pomoże to pokże jak to zrobiłem moim amatorskim sposobem.

tak wygląda cały mi potrzebny sprzęcik
[/URL][/IMG]

może tak
Free Image Hosting at www.ImageShack.us">[

Polutowałem konektorki i inne kabelki i wygląda tak( zdjęcia są małe bo inaczej nie potrafie)

[ wiadomość edytowana przez: spychacz dnia 2005-07-10 13:56:46 ]

poprawka( sorki ale mam problemy ze wstawianiem zdjęć)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us">

[ wiadomość edytowana przez: spychacz dnia 2005-07-10 13:55:23 ]

problemiki

[ wiadomość edytowana przez: spychacz dnia 2005-07-10 13:54:41 ]

Na początku montażu musiałem znaleźć odpowiednie kabelki z wiążki idącej do drzwi w moim przypadku do lewych od kierowcy. Nie wiem czy u wszystkich ale u mnie te dwa to żółty i biały ( zaznaczam że bez żadnych pasków )

Do sterownik podłączy trzeba + więc podpiałem się do skrzynki bezpieczników wykorzystując tam wolne miejsca wpinając bezpiecznik 5 ohm,a minus przykrąciłem do śrubki masującej do blachu nadwozia.

kabelek cienki czarny działa jako antena sterownika radiowego więc rozciągłem ją wzdłuż uszczeli drzwi. Mój sterownik jest wyposażony do otwierania drzwi i tylnej klapy więc musiałem także puścić kabel do tyłu by sygnał ze sterownika uruchomił siłownik otwierający klape
i wzdłuż tylnych drzwi

po podłączeniu kabelków sterownika do kabli sterujących centralnym i napięciu sprawdziłem czy wszystko jest jak trzeba i wyciągnełem kabelek do syreny lub kierunkowskazówby później się tym zająć. Tak wygląda podłączony sterownik>

Po sprawdzeniu czy działa wszystkie złączki za izolowałem i przykręciłem siłownik skręciłem zabudowe i cieszyłem sie ze sterowania drzwi

Chciałbym swojemu Essiemu zalozyc pilota i mam do Ciebie takie pytanie : czy miales fabryczny central ( o ja tak mam) czy teZ dokładałes siłowniki ( bo jeden jest na fotce-chyba) no i ile Cie to kosztowalo? Gratuluje pomysłu! zacheciłes mnie.

Siłownik jest do tylnej klapy a wyniosło mnie to moim zdaniem tylko 124zł dokładnie wszystko, Mój essi już był wyposażony w centralny ja dołożyłem tylko na tylną klape. Montaż jest prosty najdrudniej było znaleźc odpowiednie kabelki w wiązce.

a możesz podac dokładniejszy opis zamontowania siłownika w klapie? Też bym sobie chciał dołożyć

Zrobie to ale po weekendzie bo tu sa potrzebne zdjęcia a ja mam problem ze wstawianiem ale będzie napewno.

spoko, fajnie, będze czekał a jak nie wychodzi ci wstawianie fotek, to dawaj tylko linki do nich...

a il ekosztuje ten zestaw ?
podobno mozn akupic za 60-70 zł
tak kupiłęś?

PITER JA KUPIŁEM ZA 90ZŁ BO TO JEST DWU KANAŁOWY OTWIERA MI DRZWI I TYLNĄ KLAPE. ALE SĄ NAWET PO 50 TYLKO MUSI BYC TAKI STERUJĄCY PLUSEM BO JAK NIE TO TRZEBA DOKUPYWAĆ PRZEKAŹNIK

Indeed.