MotoNews.pl
6 PAROWNIK - REGENERACJA (106232/27) - NT

PAROWNIK - REGENERACJA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM
mam nowy mixer dobre kable i dobre swiece plyn w chlodnicy na MAX a mimo to autko chodzi na gazie srednio tzn jak jest zimne to gasnie na wolnych jak dlugo postoje w korku zaczyna go "telepac" na wolnych albo gasnie jest wolniejszy i gorzej sie zbiera i wiecej pali niz pod koniec ubieglych wakacji
czy moze to byc wina parownika?? czy regeneracja pomoze, na czym wogule polega ta regeneracja i ile moze kosztowac,
instalacje mam stara nie wiem jakiej firmy bo nie mam papierow od gazu

po primo warto oczyścić reduktor, wymienić filterek i wyregulować instalację. Podjedź gdzieś do gazownika najlepiej.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

na benzynie tez ostatnio mi gasnie na wolnych obrotach, czy to moze miec zwiazek z gasnieciem tez na gazie?? (filtry paliwa powietrza i gazu sa nowe)
parownik lovato

Najpierw wyreguluj gaźnik na benie (wolne obroty) a potem dopiero kombinuj z regulacją gazu.
I jeszcze jedno, jak instalacja stara, to i parownik stary, regeneracja na pewno nu nie zaszkodzi.
Regeneracja polega na rozebraniu, wyczyszczeniu i wymianie membran.
Zestaw naprawczy kosztuje w okolicach 100zł - zależy jakiej firmy masz parownik.
A regeneracja samemu jest bardzo prosta, po prostu nalezy pamiętać co po kolei rozkręcałeś i rozbierałeś i przy składaniu trzeba w odwrotnej kolejności.
Kilka lat temu po raz pierwszy to zrobiłem sam osobiście-żadna filozofia.