Winieta... gdzie to lepicie???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
takie moze smieszne pytanko ale ... gdzie lepicie winiety w swoich esperakach??? jakies mile miejsce poprosze )) najlepiej upiekszajace mojego bolida )))

pozdrowionka i milych wakacji wszystkim zycze ))

ETomek

Miejsce klejenia nie zależy od Ciebie tylko od instrukcjina winiecie

Instrukcja na winiecie jest pewnym standardem naklejania w danym kraju ponieważ sposób jej umieszczenia na szybie musi ułatwiać słuzbom kontrolnym stwierdzenie czy takowa jest czy nie.

Np. Słowacja - siedząc na fotelu kierowcy będzie to prawy górny róg szyby - jeśli masz na szybie pasek przyciemniający to poniżej tego paska tak aby była widoczna na zewnątrz.

Kiedyś zatrzymała mnie Słowacka policja pod pretekstem braku winiety - winieta była, ale przyklejona prawie całą swoją wysokością na pasku przyciemniającym i facet przez lornetkę jej nie widział. Ale numer. Musiałem ją przekleić - cudem się to udało.

Pozdrawiam.

ja przykleilem czeska i austriacka w prawym dolnym rogu..nie zastanawialem sie nad tym po prostu przylepilem..ale zerwac ta czeska jest teraz cholernie trudno

nagrzej to dziadostwo suszarka do wlosow, to zejdzie jak dziecinny tatuaz - a pozniej jakies delikatne rozpuszczalniki do kleju na szybie.

Wystarczy beznzyna ekstrakcyjna - schodzi każdy klej, a nie ropuszcza plastików i gumy.