Chip tuning 2,0

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tworzę nowy watek, bo pytanie zadane w tej sprawie zawarte w wątku "II Zlot Miedzynarodowy" dostrzegł tylko Raffsa !!!

Czy jest ktoś chętny z 2,0 Espero na taki "zabieg" tuningowy ?

Dajcie jakąś odpowiedź, bo Anatoly czeka

Poniżej powtarzam treść zapytania z w/w wątku o II Zloicie Międzynarodowym :

===========================================

"Uwaga, Uwaga !!!

Wczoraj dotarł do mnie kolejny mail od Anatolya - oto treść w oryginale :

----------------------------------------------------------------------------
"Hi Henryk!

Can you ask your club members about chip tuning for Daewoo Espero 2.0 (C20LE engine). Is it interesting? I can make some chips and install it onmy next visit Poland, if I come
BTW, This winter Raffsa asked me for the chip, but I have nothing at that time, now I have

Price for the chip is about 100 Euro including install work.

Anatoly"
----------------------------------------------------------------------------
Czy właściciele 2,0 l Esperaków będą zainteresowani taki chipem ?

Proszę w ewentualne wypowiedzi w tym wątku

Ps.
Anatoly nie podał jeszcze terminu przyjazdu do Polski !"

===========================================

Witam
Czy do Espero 1.5 97r. jest jakis chiptuning ? Ile to kosztuje i gdzie to mozna zamontowac ?

jak rozumiem tylko do 2.0 ten chip?
Do 1.8 niet

Z tego co wiem, chip jest tylko do silników 2,0 (typ C20LE) !
Nasz rosyjski kolega nie wspomina nic o chipie do silników 1,5 - chyba takowych nie posiada

A wiadomo jaki to ma wpływ na zmiane parametrów/osiągów tychże silników, i pewnie jak ktoś gazuje to mu nic to nie da

Cytat:
2005-07-18 11:13:15, jenes pisze:
A wiadomo jaki to ma wpływ na zmiane parametrów/osiągów tychże silników, i pewnie jak ktoś gazuje to mu nic to nie da

To ogłoszenie zamieściłem grzecznościowo, na prośbę Anatoly`a - sorry, ale nie odpowiem na te pytania, bo sam nigdy się tym nie interesowałem
Może się usmiejecie, ale to co mam pod maską, jak na razie mi wystarcza
W wyszukiwarce pewnie coś na tem temat się znajdzie, bo sprawa "chipów" była poruszana i chyba nawet realizowana na łamach forum przez niektórych klubowiczy

[ wiadomość edytowana przez: HenBas dnia 2005-07-18 11:57:47 ]

Cytat:
2005-07-18 10:46:55, HenBas pisze:
Z tego co wiem, chip jest tylko do silników 2,0 (typ C20LE) ! Nasz rosyjski kolega nie wspomina nic o chipie do silników 1,5 - chyba takowych nie posiada

Na 100% NIE posiada takowych do 1,5 ! -omawialiśmy ten temat z nim dokładnie i osobiście podczas poprzedniego spotkania !

Posiadają tylko do silników 2.0 ....natomiast rozmawialiśmy na ten temat ze SpeedR-em bo zastanawia mnie czy nie można tegoż chipa zamontować również do 1,8 ......z uwagi na olbrzymie podobieństwo motorków 2.0 & 1.8 !.....przecież to praktycznie identyczne motory ...ja osobiście zamontował bym takowy chip do swojego Esperaka 1,8 (gdybym tylko go jeszcze posiadał )....

Powodzenia.

Szczególnie dla ludzi z gazem.

Szkoda 400 zł...

Pozdro.