Nie ma wolnych obrotów na benzynie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam mały problem bo jakiś miesiąc temu wymieniałem silnik w swoim samochodzie i od tej wymiany silnik nie ma wolnych obrotów na benzynie a na gazie są.Wcześniej stary silnik miał wolne obroty i nowy także w aucie z którego został wyjety.Cała elektryka włącznie z komputerem została przełożona wraz z nowym silnikiem. Napoczątku myślałem że to silniczek krokowy ale przełożyłem od tamtego silnika i jest taki sam efekt nie ma wolnych na benzynie ale na wyższych normalnie jeździ, na gazie dobrze chodzi. Dodam że moje auto to Peugeot 605 3.0 12V

zapchane wtryski ??? daje ze znakami zapytania gdyz malo sie na wtryskach znam

mialem napisac ze silniczek krokowy ale mowisz ze juz wymieniony hmm no nic zobaczymy co inni napisza

ale przed przełożeniem ten silnik miał wolne obroty bardzo równe w tamej budzie, jak by były wtryski to by wcześniej nie miał też wolnych obrotow

mi to wygląda na problem z instalacją elektryczną komputera silnika.

ale cala elektryka została przelożona z nowym silnikiem

ale czy przełożone zostały wszystkie przewody, czy tylko komputer i popdstawowe podzespoły...?

wszystkie przewody ,wiazki, jedno mnie zastanawia bo do póki się nie rozgrzeje to slychać jak brzęczy tłumik na poczatku łączenia i pytanie czy nie ma to wpływu na sonde lamda i moze dlatego nie chce chodzic

lambda i nieszczelny wydech może być jednym z powodów choć jeśli chodzi dobrze na gazie to raczej nie to, problemem może być też komputer gazowy gdyż może wprowadzać zakłócenia. Sprawdź też przepływomierz powietrza a najlepiej jedź na komputerową diagnostykę silnika i tam powinni od ręki wykazać źródło problemu.