MotoNews.pl

Pomóżcie odpalić poloneza po wymianie silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem, nie wiem co począc, silnik włożony podłączony gdzie przyczyna?

Hm na tak postawione pytanie nikt nie będzie w stanie udzielić odpowiedzi, powiem więcej na odległość przez internet nie da rady zdiagnozować silnika, ale może opisz szerzej samą operacje wymiany silnika to może coś nam wpadnie do głowy

po włożeniu silnika został uruchominy chodził ale ponownie nie chce zaskoczyć
kiedy dostaje dodatkową dawke gazu to zaskakuje ale zaraz potem gaśnie
po podaniu dodatkowej porcji paliwa zaskakuje ale zaraz gaśnie ??

Regulacja ... regulacja ... regulacja ...

regulacja była i nic

zdadzam sie regulajia ! sprawdz zapłon przedewszytkim!!

on nie podaje gazu technicznie recznie jak sie próbuje to tak

jeszcze z zpłonem spróbuje i mieszanką

Napisz coś więcej o silniku - jaki typ gaźnik/wtrysk, jaką masz pompę paliwa - ja bym się na tym skupił, jezeli masz pompę w baku to może jest uszkodzona i nie podaje paliwa, zobacz też filtr paliwa w jakim jest stanie

i naprawde podaj więcej danych o silniku i co było zmieniane - bo inaczej będziemy dyskutować do zmierzchu o niczym

mam apare pytań
po pierwsze
czy reduktor jest podcisnieniowy ?
(Jeśłi tak to czy podpieliscie przewodzik od koletkora ssacego do reduktora taki cieniutki)
po drugie
jaki silnik (jakieś szczegóły co do rodzaju)?

opóznij zapłon ustaw wzbogaconą mieszanke i kombinuj

silnik gaźnikowy był przełożony w całości pali na benzynie ale nie na gazie jedynie jak ma podawany ręcznie przewod do konektora ssącego jest podłączony

jeśli pali na benie zapłon zostaw raczej na razie potem go dopieścisz teraz baw się w regulacje gazu

dopuki na przycisku podaje ręcznie gaz to pali jak puszczam to gaśnie

zaraz zaraz? bo ja niepojmuje? to znaczy ze na benzynie pali a na lpg nie? jesli tak to moim zdaniem jest zauboga mieszanka skoro po dostarzeniu dodatkowej porcji pali!

No to mamy rozwiązanie zagadki - proponuje przejechać się do gazownika celem wyregulowania gazowni

dzieki Wszystkim za sluszne uwagi na paliwku juz sie bujam i to calkiem, calkiem, nad gazem musze jeszcze popracowac padl elektrozawor na reduktorze...