Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-05-10 07:33:41 ![]() |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-05-10 17:10:49 ![]() ![]() ![]() Dobre!!! Już go lubię!!! ![]() |
![]() Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2005-05-10 19:29:55
![]() ![]() ![]() a co do alarmu to jescze pytanko samochód stoi w garażu czy na podwórku?? u nas w białym byla kiedyś taka seria kradzieży samochodów, że podbigal koleś do samochodu, kopal w kolo i alarm się włączał. Robili tak z 3-4 razy aż wlaściciel się wkurzyl że co chwile musi wsawaci patrzeć co się dzieiej z autem, az wkońcu zamykał samochód tylko na kluczyk. Kiedy wstawał rano to samochodu nie było!! tak więc uważaj bo to może nie wina alarmu, a tylko ktos się zapatrzył na twoją ave ![]() |
![]() chuck TOYOTA FRIEND carina II (była) ter ... Trzebnica | 2005-05-10 20:24:44 Hej ,hej
co do nogi to stawiam na zbieżność,sprawdż po objawach startego bieżnika w traperach,chyba że zmieniłeś na letnie to w trampkach co do alarmu to stawiam na czujnik pod maską (co to za alarm bez czujników dodatkowych...Avital Mark III miał w komplecie) Pozdrawiam |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-05-10 22:00:50 Ano tak i koniecznie sprawdź moment dociągnięcia sznuruwek bo może tu jest wina! ![]() |
![]() Hicks TOYOTA DRIVER Yaris 1.3 Sol Wawa | 2005-05-11 15:08:27 Mam alarm Challengera który też lubi sobie powyć sam z siebie. Badałem to na różne sposoby. Ostatnia teoria (moja i ASO) była taka, że to krawędziówka pod klapą silnika generuje fałszywe alarmy kiedy nad ranem wykrapla się rosa i robi zwarcie.
Czuniki zmieniano, regulowano - pomagało na krótko. Można by jeszcze drążyć ale mi się nie chce z tym latać do aso, alarm włącza się niezbyt natrętnie często. Acha, ostatnio sprawdziłem co oznacza kod świetlno-sygnałowy po zadziałaniu alarmu (mam nadzieję, że ten Twój alarm też mówi co go sprowokowało). W każdym razie po przeczytaniu instrukcji alarmu i eksperymentach wyszło, że: ...zadziałanie nie nastąpiło od czujników drzwiowych czy klapowych ![]() tylko od "innych czujników" których nie mam. Eeech... takie fajne auto, nic nie nawala, a tu jedyna rzecz która była montowana w Polsce w ASO robi psikusy. |
stanvip rzeszow | 2005-05-17 08:17:54 Wyłącznik pod maską silnika wymieniłem. Teraz czekam na objawy alarmu, ale po pierwszych moich obserwacjach wygląda na to że tu był problem.
Dzięki ![]() |
![]() Hicks TOYOTA DRIVER Yaris 1.3 Sol Wawa | 2005-05-17 10:03:36 Dlaczego lampka ma wpływ na przypadkowe zadziałania alarmu ? ![]() |