MotoNews.pl

Znikające paliwo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki problem - nawet jak nie jeżdże autem to ubywa mi paliwa - nigdzie nie kapie ale po 3 dniach posoju jest znacznie mniej Dodam tylko że mam jedna parę kluczyków więc jazda odpada. Kto ma jakieś pomysły??

Znaczy mniej Ci pokazuje na wskazniku? Powiem Ci ze u mnie jest tak samo. Jezdze i sie prawie nie rusza. Nastepnego dnia jak zapalam to juz mam mniej. Ja sie przyzwyczailem.

To może to jest normalne??

No jezeli masz normalne zuzycie to chyba nie ma sie czym martwic. Polonezowskie wskazniki nigdy nie nalezaly do specjalnie dokladnych wiec mi sie wydaje ze nie ma sie czym martwic.

Moze ktos Ci podprowadza pare literkow dziennie

Auto stoi na strzeżonym więc odpada

ja stawiam na wskazowki chyba ze stroz

Może jednak gdzieś jest przeciek, bo samo paliwo się ulatnia, tak samo jak spala się nie benzynka tylko jej opary....

tez sie czasem zastanawiam wczoraj tankowalem a dzis juz sucho

Cytat:
2004-02-25 11:49:28, Alan28 pisze:
tez sie czasem zastanawiam wczoraj tankowalem a dzis juz sucho

Ale chyba GAZ

tak czy inaczej tez znika

Ale gdy silnik pracuje to jest jak najbardziej normalne Ale jak ma wolne

a Ty jak masz wolne to sie nie lubisz napić??
jak sie rozciepli to se dokładnie pooglądaj bak i okolice!! jeśli nie to to pewnie wskazówki

Tak zrobię ale myślę że na śniegu byłoby widać

A znikaja jakies wielkie ilosci? Bo mysle ze to wskaznik. Trzeba sie przyzwyczaic i tyle chyba.

Nic nie wiem o ilościach bo o spalaniu już pisałem

Ale zauważyłem ciekawe zjawisko :

Jak zaświeci rezerwa i zatankuje za 50 zeta to mam ok 1/2 baku (wskazuje) . Przy jeździe itd.
A jak spadnie na postoju ruszę i zaświeci rezerwa i wtedy zatankuje za 50 zeta mam 3/4 baku więc może po prostu wskaźnik ma fioła

[ wiadomość edytowana przez: bandzior dnia 2004-02-25 16:23:53 ]

Cytat:
2004-02-25 16:21:47, bandzior pisze:
Nic nie wiem o ilościach bo o spalaniu już pisałem

Ale zauważyłem ciekawe zjawisko :

Jak zaświeci rezerwa i zatankuje za 50 zeta to mam ok 1/2 baku (wskazuje) . Przy jeździe itd.
A jak spadnie na postoju ruszę i zaświeci rezerwa i wtedy zatankuje za 50 zeta mam 3/4 baku więc może po prostu wskaźnik ma fioła

[ wiadomość edytowana przez: bandzior dnia 2004-02-25 16:23:53 ]

Ja tankuje jak mi praktycznie do zera ekstremalnego spadnie (tylko ciut sie podnosi wskazowka) za 50 zl to mam okolo 1/4. Ale zauwazylem ze na poczatku spada bardzo powoli a juz przy koncu to szybciutko ubywa wg wskaznika.

jak ja mam pusty bak(tzn wskazówka jest na zerze i lampka świeci tak że aż po oczach razi) i zatankuje za 60 zł mam równe pół baku....
więc wydaje mi sie że masz nie w pełni sprawny wskaźnik

I ile kilomatrów trzyma się na tym pół baku??

U mnie jak jeszcze wszystko dobrze chodzilo to na zero przejezdzalem z 30-40 km