Gaśnie!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam znów mam problem wymieniali mi bak bo mialem dziurawy i teraz na benzynie zachowuje sie tak jakby nie dostawal paliwa po nacisnieciu pedalu gazu dławi go i nie jedzie!
A na gazie dotad jeździł mi dobrze a od wczoraj gasnie mi przy hamowaniu silnikiem oraz spadają obroty
Co to moze byc?

Hm - niestety nie jesteśmy jasnowidzami nie napisałeś jaki masz samochód, jak zasilany wtrysk - gaźnik, LPG - PB etc

oj przepraszam! Caro 95 GLI wiec monowtrysk, oraz LPG.

Ale problem objawia się przy jeździe na PB? czy zbiornik kupiłeś z pompą paliwa? czy założyłeś swoją sprawną? bo zaczął bym szukać przyczyny od pompy

pompe założyłe starą, ale była sprawna i wczesniej nie mialem takich objawów, albo bardzo rzadko! Ale bardziej marti mnie problem z LPG czemu mi gaśnie?

No i co ma ktos jakies pomysły? co to moze byc?

Gaz udało mi się troszkę uspokoic! Odkręciłem śrubę w praowniku zeby wylac szlam ale nic nie wypłęneło! Sprawdzilem silniczek krokowy (chyba nie do końca bo go nie rozebrałem) ustawilem srubę regulcyjną na parowniku i jakos chodzi! Natomioast na benzynie jest dalkej to samo! Znajomy mi mówil ze gdzies muszę miec lewe powietrze przy przewoidach! gdzie to zacząc sprawdzac?

Hej fachowcy! Nikt sie nie wypowie?

a ja mysle ze przy demontarzu baku uszkodzilli ci przewód paliwowy wychodzacy z pompy i tam jest "pies pogrzebany". One lubia sie rozpadac w najmniej oczekiwanych momentach.

Sprawdzę to a co jeszcze innego mogło by byc powowdem?

Przewód przepływowy samozwrotny wewnatrz pompy paliwowej.

Czyli co muszę rozberac pompke?