Nie mogę zapalić -help!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam na 14.00 pracy a ni ch.. nie mogę odpalić essiego 1.4 MkVII 95' lpg wcześniej nie było problemu od paru dni zaczął wariować wczoraj lało w nocy, wilgoć może temu... pomocy!

Jak odpalasz to słyszysz ze zaskakuje, czy tylko kręci rorzrusznik? Pompa paliwa działa? Spróbuj osuszyć cewkę... Nic więcej mi nie przychodzi do głowy

Jak przekręcam kluczyk to słyszę pompkę paliwa potem przekaźnik pstryk i kręce a tu nic...

A odpalasz na LPG czy PB?

Cytat:
2005-07-20 10:47:13, RGS pisze:
(...) kręce a tu nic...

To znaczy, że rozrusznik kręci?
Jeżeli tak to zobacz czy masz iskre na świecach.

odpalam na pb chyba przynajmniej tak powinno być... nie wiem nawet jak to sprawdzić acha nadmienie że nie mam jak sprawdzić czy jest iskra bo jestem sam! Napiszcie mi proszę gdzie znaleźć skrzynkę z przekaźnikami

Za bezpiecznikami, z drugiej strony, albo nad nimi

Jest tam jakaś maskownica? bo za bezpiecznikami jest jakaś plastikowa pokrywa, ściąga się to jakoś bo nie chce urwać?

Jak miałem stare kable WN i było mokro to musiałem je spsikać jakimś środkiem, który ułatwiał przewodzenie prądu i wtedy mi odpalał

nie podejrzewam kabelków WN, wszystko zaczęło się od tego że przeciągałem przewód do tylnych głośników i zdejmowałem dekielek od kompa, nie wiem może poruszałem tam kablami? kiedyś rano słyszałem jeszcze przekaźnik który pstykał (chyba od gazu)ale po jakimś czasie odpalał ale teraz cisza, wymieniłem nawet ten przekaźnik dzisiaj ale nic...

Spróbuj proforma zrestartować kompa i może popraw kable doń idące

Tak też zrobiłem! i nic ale po chwili usłyszałem magiczne pstryk i co? zapalił!!! później wyjąłem przełącznik gaz - benzyna i okazalo się że jeden konektorek tak sobie tylko leżał i niby stykał a niby nie no to go poprawiłem i narazie działa! ale szczerze mówiąc to nie jestem pewien czy to to...
mam w najbliższym czasie bliżej przyjrzeć się przekaźnikom w skrzynce bo słyszałem że to słaba strona...