Jaki przebieg na gazie??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Napiszcie jaki srednio może mieć przebieg polonez 98 rok z gazem chce takiego zakupić i chciałbym wiedzieć czy licznik nie był przypadkiem kręcony.Dla mnie 80kkm przez 7 lat to troche mało sam na benzynie przez lat 10 mam zrobione 170kkm.I czy z poloneza z przebiegiem 172kkm rok 98 1,6 GSI +LPG coś jeszcze będzie czy lepiej sobie odpuscic zakup takiego.
Pozdrawiam

Hahaha, a skad my mamy wiedziec czy nie byl krecony? Wez zajrzyj sobie we wszystkie zakamarki i ocen stan auta a nie rozsmieszaj tu mnie bo pilem herbate i zaczalem kaszlec

Diabeł tkwi w szczegółach. Na przykład jak ma całe białe lampy z tyłu to na pewno katowany

Cytat:
2005-07-19 22:21:15, Ambrosios pisze:
Hahaha, a skad my mamy wiedziec czy nie byl krecony? Wez zajrzyj sobie we wszystkie zakamarki i ocen stan auta a nie rozsmieszaj tu mnie bo pilem herbate i zaczalem kaszlec

Nie o to mi chodzi.Pytałem się jakie srednio przebiegi mają samochody z tego rocznika z LPG.Ja zawsze jezdzilem na benzynie a domyslam sie ze z gazem jezdzi się znacznie wiecej bo tak nie boli na stacji.Gazu nie zaklada sie chyba po to zeby samochod stal na parkingu.
I drugie co ile wypada remont silnika uzytkowanego normalnie bez katowania?

Patrz na ogólne "zużycie" samochodu - to dobry weryfikator przebiegu. Jeśli samochód jest mocno podniszczony, to raczej nie ma przejechane licznikowych 80.000 tylko prędzej 180.000....

A co do przebiegów międzyremontowych - przeciętny silnik do 150.000 powinien dociągnąć... ale przecież na to nie ma żadnej reguły... jeden pociągnie krócej, drugi dłużej...

Ostatnio ogladalem jedenPrawie lyse nakladki na pedalach, gladka kierownica wytarty fotel i 86kkm
Teraz mam jednego na oku bardzo ladny stan garazowany wnetrze praktycznie nowka ale ma 172kkm przejechane i nie wiem czy warto się w to ładowac.Niestety na silnikach sie nie znam

z mojego doswiadczenia wynika że mało prawdopodobne jest by zagazowane auto po tylu latach miało tak stosunkowo mały przebieg,choć wykluczyć tego nie można

Cytat:
2005-07-19 22:52:07, LjGrizli pisze:
Ostatnio ogladalem jedenPrawie lyse nakladki na pedalach, gladka kierownica wytarty fotel i 86kkm Teraz mam jednego na oku bardzo ladny stan garazowany wnetrze praktycznie nowka ale ma 172kkm przejechane i nie wiem czy warto się w to ładowac.Niestety na silnikach sie nie znam

Na odległość Ci tego nikt nie powie, czy warto. Przebieg już duży, co tu się oszukiwać..

Niestety wiem...ostatnio dawalem linka do bezwypakowego poloneza co mu z 205kkm zrobilo sie 79kkm czasami przebieg tylko lepsze samopoczucie zapewnia...ja mam 170kkm i zlom jeszcze jezdzi i do najwolniejszych napewno nie nalezyA ja nogi lekkiej nie mam...remontu nie bylo ale moze jakis egzemplarz dobry...ale najwiekszy bol to ruda k***a i brak LPG dlatego szukam jakiegoś Plusika GSi+LPG ale znalezc cos teraz graniczy z cudem

Cytat:
2005-07-19 23:06:10, LjGrizli pisze:
(...) ale znalezc cos teraz graniczy z cudem

ke
jest tego od diabła i to w korzystnych cenach,przynajmnie w 3city

No niestety - ale to jest tak z każdym używanym autem... Przecież mało kto sprzedaje dobry egzemplarz - bo to jest prawdziwa okazja... na pierwszy rzut idzie rodzina, znajomi itp.itd... a na końcu ogłoszenie...

Pozostaje Ci cieprliwie szukać...

Cytat:
2005-07-19 23:08:32, daniel pisze:
ke jest tego od diabła i to w korzystnych cenach,przynajmnie w 3city

W swiętym miesie nie ma nic we wszystkich komisach stoją słownie 2szt a ogloszen w lokalnych gazetach tez może 2Slowem jednym zadupie

Cytat:
2005-07-19 23:11:03, Makaveli pisze:
Pozostaje Ci cieprliwie szukać...

Szukam od kwietnia...chyba sie stad wyprowadze

Cytat:
2005-07-19 23:13:21, LjGrizli pisze:
Szukam od kwietnia...chyba sie stad wyprowadze

Przyjedź na Słomczyn - jakieś 100 sztuk to powinno być z Polonezów... 95% wczoraj pomalowane w szopie "u Pana Heńka"

Cytat:
2005-07-19 22:49:23, Makaveli pisze:
A co do przebiegów międzyremontowych - przeciętny silnik do 150.000 powinien dociągnąć... ale przecież na to nie ma żadnej reguły... jeden pociągnie krócej, drugi dłużej...

Nie strasz u mnie na budziku 149800

[ wiadomość edytowana przez: thaniel dnia 2005-07-19 23:32:19 ]

wg. mnie zadbane GSi może śmiało pojeździć ponad 150 tys. km, trwałość jednostek napędowych Poloneza pod koniec lat 90-tych uległa znaczącej poprawie .. co do średniego przebiegu to myślę że ok 100 000 km powinien taki samochód mieć, ale wszystko zależy od użytkownika .. znam osoby robiące rocznie mniej niż 5000 km ...

To nieważne. Ważne jak wkręca się na 6000rpm

Do momentu decyzji o zakupie wydawalo mi się ze ofert jest bardzo dużo....ale jak się zacznie szukać to jakieś 95% odpada bo to lumpy a te dobre ida jak swieże bułeczki...najlepsza byla kobieta na giełdzie w cz-wie w niedziele poldek za 5500 po radiowozie szpachli tyle ze fale jak na morzu nie wiem czy az taki idota sie znajdzie ktory to kupi nawet tylna kanapa ze skaju jednym slowem wesoly samochodzikjeden radiowóz mialem i mi wytarczy duzego fiata za 200zł a byle jaki rower kosztowal 500zł.Sprzetem sie jezdzilo jeszcze jakies 5 lat i poszedl dalej

Cytat:
2005-07-19 23:11:03, Makaveli pisze:
(ciach) Przecież mało kto sprzedaje dobry egzemplarz (ciach)

Aktualnie jeżeli chodzi o polonezy to ta zależność nie działa dużo ludzi przesiada się z polonezów na zachodnie auta poprostu dla zasady także naprawdę można przebierać wybierać

co do przebiegów - oczywistą sprawą jest że jeżeli auto jest z gazownią to było maksymalnie wykorzystywane (po ta zakłada się gazownie aby jeździć więcej)
ja średnio rocznie przejeżdżam 12 kkm co nie jest dużym wynikiem, mój silnik wytrzymał 134 kkm teraz na liczniku mam 001015 km także za 3 lata dajmy na to jak będę sprzedawał to będzie miał 36 kkm i uwierzyłbyś w to

Jak ktoś słyszy, że chce kupić poloneza to patrzy na mnie ze staszną pogardą...pewnie lepiej kupic 18letniego szrota....ja jednak musze zmienic miejsce zamieszkania bo u mnie bieda straszna jeżeli chodzi o polonezy