Witam wszystkich - jestem nowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich na tym forum.
Postaram się czynnie udzielać i w miarę możliwości udzielać rad i spostrzeżeni na temat omesi i nie tylko.
Autko kupiłem parę dni temu, miałem kiedyś vectrę ale sniła mi się zawsze omesia.
Kupiłem wersję caravan diamond (chyba tak się pisze?) 2,0i z 91r.
Mam teraz parę pytanek:
1. Jak interpretować komputer i jak ustawia się zegarek?
2. Czy komputer jest podświetlany, bo u mnie nie świeci :(
3. Jakie ciśnienie powinno być w tylnych amorkach (są regulowane)
4. Świeci mi się kontrolka poziomu płynu chłodzącego mimo iż jest go pod dostatkiem w zbiorniczku, czy tam powinien być jakiś pływak podczepiony do czujnika w korku?
Za odpowiedzi serdeczne dzięki

Siemanko. Lista rośnie :) Oby tak dalej.

>>>>>>>Autko kupiłem parę dni temu,
JA TEŻ, HEHE :)

>>>>>>>caravan diamond
DIAMAND

>>>>>>>Czy komputer jest podświetlany, bo u mnie nie świeci
JEST. ŻARÓWKĘ WYMIEŃ POD WYŚWIETLACZEM.

>>>>>>Świeci mi się kontrolka poziomu płynu chłodzącego
MI TEŻ. TO PEWNIE COŚ ZE STYKAMI. NIECH KTOŚ KTO PRZERABIAŁ JUZ TO SIĘ WYPOWIE.

A jak się ustawia zegarek i co zrobic bo chyba mi nie wyswietla temperatury zewnętrznej (gdzie jest czujnik temperatury)

>>>>>(gdzie jest czujnik temperatury)

Od strony kierowcy z przodu w zderzaku.

witam w bestiales!
komputer -
od góry:
1.vebrauch.mom - spalanie chwilowe ( nie dostań zawału :), jak stoisz pokazuje spalanie w l/h
2. spalanie średnie na 100km
3. śerednia prędkość
4. ile km pozostało ci do przejechania na pdst poziomu w baku
5. stoper
6. temperatura na zewnątrz

- komputer jest podświetlany
- zegarek ustawiasz igłą ( 2 otwory między przyciskami )
- wartosci resetujesz klawiszem "wybrzuszonym"
- klawiszem "wgłębionym przeskakujesz po menu
-stoper uruchamiasz i zerujesz klawiszem "wybrzuszonym"

w zbiorniku wyrównawczym korek ma pływak a od korka idą kabelki, sprawdź styki. ew. wymiana korka z czujnikiem

pzdr

---+++== LOS OMEGAS BESTIALES ==+++---
Exclusivo club e Opel Omega !
>>> www.omega.lob.prv.pl <<<

Cze,

[tu były odpowiedzi ale zostałem wyprzedzony na finiszu]

Pzdr.

Nic nie zastąpi pojemności...

[ wiadomość edytowana przez: Prowo dnia 2003-03-06 12:29:17 ]

Wielkie dzięki za udzielone odpowiedzi
Jeszcze co do tego czujnika temperatury to go tam nie mam został tylko jakiś kabelek obok halogena po stronie kierowcy czyżby to był kabel do którego należy podłączyć czujnik?
Niestety ktoś go potraktował bardzo hamsko i urwał, czy tam jest ważna polaryzacja przewodów (jakby udało mi się dokupiś to ustrojstwo)

Polaryzacja nie powinna byc istotna bo to jest chyba oporowe - czujnik o ile pamiętam można w gniazdko włożyć dowolnie.

Pzdr.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Ok dzięki, jak go kupię i zamocuję (nie za bardzo wiem jak) to podłączę na pałę, może się nie spali?

widzisz Prowo moja wysłuzona c20ne czasem ma buta :)))))

Urg:
Nigdy nie śmiałbym w to wątpić.

PS. Z ostatnich zdobyczy:
A8 3,7 - wziąłem go z partyzanta i jedyne co mu pozostało to błąkać się z tyłu

Pzdr.

Nic nie zastąpi pojemności...

[ wiadomość edytowana przez: Prowo dnia 2003-03-06 15:36:20 ]

Witamy
L.O.B. rośnie nam w siłę , IV zlocik nie zapowiada się kameralnie

Tak, tak - wygląda że trzeba rezerwować cały ośrodek. Jak tak, to chyba już czas?

Pzdr.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Witam Kolegę!!!

Właśnie Panowie, mam nadzieję, że na następnym LOB Party będzie przynajmniej 30 Bestii....jak nie to....

na pierwszym było 3 na drugim 6 (2,5 - 4 ) na trzecim 13 a więc analogiczne minimum to 26...!!!

Witam serdecznie w LOB-ie
(już nie jestem najnowszy na liście )
pzdr
_Krzysiek_

przedstawiciel ursusa tez wita a tak juz calkiem powanie to serdecznie witam i zachecam do czynnego uczestnictwa na forum

witam i pozdrawiam wszystkich Weteranów i Nowych. miło że rośniemy w siłę i jak to pisał Res co byśmy wszyscy odliczyli się na IV LOB . polana na Słoku napewno wszystkich pomieści.
co do zlociku to chyba niebawem coś będzie wiadomo dokładnie.

Witam nowego klubowicza. W sumie odnośnie zadanych pytań zostało już wszystko powiedziane niemniej mogę jeszcze podpowiedzieć, że podświetlenie komputera realizuje jedna żaróweczka z prawej strony pod klapką. Klapkę zdejmujesz i delikatnie pensetą można wyjąć. Komputer najwygodniej wypchnąć od spodu wkładając rękę przez otwór od radia. Nie jest on przykręcony tylko trzymają go blaszki sprężynujące. Próbując go wydłubać od przodu można pokaleczyć plastyk. Życzę sukcesów.

pozdrawiam

Dzięki za serdeczne przyjęcie do Waszego grona i wyjaśnienia na moje pytania.
Wczoraj troszkę powalczyłem i wyniki są takie:
- Komputerek świeci aż miło, elegancko się go wyjmuje i rozbiera (wtedy łatwiej jest wymienić żaróweczkę) odkręcając 4 śrubki
- Wymieniłem żarówki w przyciskach halogenów i ogrzewania szyby na niebieskie i czerwone, ale dzisiaj wymienię wszystko na czerwone bo mi bardziej do radyjka pasuje
- Poprawiłem też podświetlenie popielnicy
- No i w końcu zamontowałem radyjko (ta oryginalna instalacja radiowa nie jest aż taka zła )

Witam i ja serdecznie następnego pogromcę szos i znawcę wartości samochodu o prawidłowych gabarytach. Co do zlociku popieram, moje maleństwo tęskni za towarzystwem.