POMOCY!!! Wzmacniacz w Corsie C ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
... czyli jak puscic kabelki z akumulatora do kabiny? Znalazlem jeden sposob (i chyba jedyny) ale nie bardzo mam ochote rozbierac pol samochodu. Tak swoja droga to dawno nie widzialem tak idiotycznie wyprodukowanego samochodu ale to temat na osobny watek

[ wiadomość edytowana przez: PiotrusES dnia 2005-07-23 01:27:06 ]

Szczerze mówiąc nie wiem jak zbudowana jest Corsa, ale zawsze jest jakiś sensowny sposób na puszczenie instalacji CA bez konieczności demontowania samochodu.
Przyznam ze w swoim samochodzie puszczenie kabelków zleciłem specjalistom z zaufanego warsztatu CA, uznałem ze to jest tańsze niż naprawianie tego co ewentualnie mozna zepsuć.
Jak otworzyłem maske i szukałem drogi przejścia do kabiny to mi dopiero ręce opadły.
Pozdrawiam

Cytat:
2005-07-23 11:05:35, BeeMWe pisze:
Szczerze mówiąc nie wiem jak zbudowana jest Corsa, ale zawsze jest jakiś sensowny sposób na puszczenie instalacji CA bez konieczności demontowania samochodu. Przyznam ze w swoim samochodzie puszczenie kabelków zleciłem specjalistom z zaufanego warsztatu CA, uznałem ze to jest tańsze niż naprawianie tego co ewentualnie mozna zepsuć. Jak otworzyłem maske i szukałem drogi przejścia do kabiny to mi dopiero ręce opadły. Pozdrawiam

A mozesz mi tych specjalistow polecic? Bo w sumie moze sie zdecyduje.To jest moj jedyny problem, bo wnetrze juz raz rozbieralem przy montazu kabla pod zmieniarke. A dobranie sie do skrzynki gdzie wchodzi rowniez kabelek od syreny od alarmu wymaga rozebrania podszybia i zdjecia wycieraczki (ktorej co gorsza zdjac nie moglem). Ciezko bedzie, bo do zadnych "szpecow" zaufania nie mam

Polecam warsztat Budwil na Żelaznej, 100% zaufania i tam wiedzą wieeele o CA. Pozdrawiam

Cytat:
2005-07-23 11:33:02, BeeMWe pisze:
Polecam warsztat Budwil na Żelaznej, 100% zaufania i tam wiedzą wieeele o CA. Pozdrawiam

Poradzilem sobie. Kabel do kabiny zrobili mi w Mibo za 30 zl, reszte zrobilem z kolega. Wszystko przez fabryczne przelotki, zdejmujac tapicerke bez uszkodzen. Poswiecilem 1 wieczor a zaoszczedzilem kupe kasy.