Przepustnica w rs

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam.
wie ktos moze z jakiego silnika pasuje przepustnica do rs-a??
oczywiscie chodzi mi o wieksze
ktos to probowal? jak tak to jaki to daje efekt

najlepiej by bylo od skorpiaka 2.0 caly kolektor ssacy razem z przepustnica dwugardzielowa moze dac efekt ... jesli sama przepustka to rzuc okiem na opla senatora 3.0 chyba jest to 60tka albo 65ka wiec gardlo niezle z lekka zwezka mala kombinacja i flansze przkombinowac i powinno robic w temacie

[ wiadomość edytowana przez: RS dnia 2005-07-18 15:22:35 ]

[ wiadomość edytowana przez: RS dnia 2005-07-18 15:23:02 ]

NARAZIE SPRAWDZE TEGO SENATORA BO U KUMPLA WIEM ZE STOI TAKI NA CZESCI MOZE COS SIE ROZKRECI TO AUTKO WIEM ZE TO NIE WIELE ALE OD CZEGOS TRZEBA ZACZAC

No pomysl dobry ... ale ja bym szukal czegos od FORDa bo jest szansa na to ze wtyczki by zapasily ... co z mondeo 2.5 V6 ?

Gdyby to komus pomoglo to przeplywomierz taki jak w ZETECach jest mozna wziasc od TRANSITA diesela .... jest ogromny, nie pamietam srednicy ale jak zobaczylem to az mi sie oczki zaswiecily. Jednoczesnie wtyczka pasuje a budowa jest identyczna tylko calosc wieksza w skali.

Cytat:
2005-07-18 17:29:36, NoSeK pisze:
No pomysl dobry ... ale ja bym szukal czegos od FORDa bo jest szansa na to ze wtyczki by zapasily ... co z mondeo 2.5 V6 ? Gdyby to komus pomoglo to przeplywomierz taki jak w ZETECach jest mozna wziasc od TRANSITA diesela .... jest ogromny, nie pamietam srednicy ale jak zobaczylem to az mi sie oczki zaswiecily. Jednoczesnie wtyczka pasuje a budowa jest identyczna tylko calosc wieksza w skali.

a po kiego diabła przepływka w rsie??

No sorki Eres to byl moj OT ... tak mi sie przypomnialo ... pisalem o ZETECu ...

jak co to posiadam cały kolektor z przepustnicą od scorpio 20i DOHC

Cytat:
2005-07-18 21:32:26, NoSeK pisze:
No sorki Eres to byl moj OT ... tak mi sie przypomnialo ... pisalem o ZETECu ...

wszystko jasne

Cytat:
2005-07-18 20:01:41, eres pisze:
a po kiego diabła przepływka w rsie??

Tak BTW przy SMT się czasem przydaje. Ale tylko czasem. Toradek pewnie rozwinie wątek

Cytat:
2005-07-19 16:00:20, WilK pisze:
Tak BTW przy SMT się czasem przydaje. Ale tylko czasem. Toradek pewnie rozwinie wątek

są lepsze sposoby

Cytat:
2005-07-19 22:52:30, eres pisze:
są lepsze sposoby

No wiem przecież.

[quote]
2005-07-18 17:29:36, NoSeK pisze:
No pomysl dobry ... ale ja bym szukal czegos od FORDa bo jest szansa na to ze wtyczki by zapasily ... co z mondeo 2.5 V6 ?

JESLI CHODZI O WTYCZKI TO RACZEJ SIE NIE BOJE BO JAK SIE ORIENTUJE TO JEST TYLKO ZESTYK MAX OBROTOW I TO WSZYSTKO.
WIEKSZY REBUSIK MAM Z ROZTAWEM SROB BO TYLKO TO MOZE NIE PRZYPASIC BO WIEKSZA DZIURKA W KOLEKTORZE JEST DO PRZESKOCZENIA.

[quote]
2005-07-18 15:21:57, RS pisze:
najlepiej by bylo od skorpiaka 2.0 caly kolektor ssacy razem z przepustnica dwugardzielowa moze dac efekt

A CO DO TEGO PATENTU TO JAK SIE MA MOCOWANIE W SKORPIAKU DO ERESA PRZYPASI MI TO??

[quote]
2005-07-19 22:52:30, eres pisze:
są lepsze sposoby

A JESLI MOZNA WIEDZIEC TO JAKIE ??

Rafels, najpierw wyłącz capslocka. Bo to nieładnie.

nie wiem co to za roznica ale mowisz i masz

Cytat:
2005-07-20 14:54:31, Rafels_RS pisze:
nie wiem co to za roznica ale mowisz i masz

zasadnicza, już lepiej