Luz przy duzej prędkości ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam.
coś mi moi gazownicy nie umią wyreguować jak trzeba mojej instalacji ...
powiedzcie co to moze byc ... jadac powiedzmy 150km/h daje luz - bo np. bramki przede mna ... obroty spadaja i AUTO GASNIE !!!!
normalnie na warsztacie wszystko jest ok ... po zdjeciu nogi z gazu obroty spadaja nieznacznie ponizej normalnych wolnych obrotow ... powiedzmy 700-800 obr/min po vczym lekko wspinaja sie w gore i jest ok ...
- na poczatku facet wzbogacil mi miezanke ... i powiedzial ze bedzie ok, ale obroty wolne zaczely falowac - to tez mnie zastanawia ... - no i auto od czasu do czasu gaslo nadal ...
- drugi raz ... cos pomajstrowal przy silniku krokowym (na komputerze off course) - ale nic to nie zmienilo ...

moze ja im podpowiem co maja zrobic ?? jak wy mi powiecie oczywiscie
dodam, ze na zakrecie (szczegolnie w lewo) obroty tez drastycznie spadaja !!!! - mowimy o biegu jalowym - i silnik czasem zgasnie ...
instalka: landirenco IIgen
auto : honda civic
gaz : na każdym tak samo : shell, orlen i jet

moze ktos wie co tu trzeba zrobic ??
pozdrawiam

wyjmij rure ta co wchodzi do filtra powietrza i zasysa powietrze i powinno być ok oczywiście jak masz dolot powietrza skierowany przodem do kierunku jazdy...........

wyjmij rure ta co wchodzi do filtra powietrza i zasysa powietrze i powinno być ok oczywiście jak masz dolot powietrza skierowany przodem do kierunku jazdy...........

nie wiem czy tam jest gdzies jakas rura ... plastikowa skrzynia raczej ... i dolot spod zderzaka ... ale sprawdze ...

własnie chodzi o ten dolot spod zderzaka

własnie chodzi o ten dolot spod zderzaka