| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bombel HF MEMBER accent 1.5 1999r. !!!!!! | 2005-07-16 09:34:09 Panowie od Coupejek prosze o pomoc bo nie chce czegos spartolic ??
PLEASE !!! Pozdrawiam |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-07-17 12:34:05 ogólnie operacja prosta.... zdejmujesz zaslepke lusterka,
odkręcasz sporo wkrętów pod klamką, wyciągasz sterowanie szybami (ma zatrzaski na końcach z wyczuciem i delikatnie), przy rączce do zamykania drzwi masz 2 zaślepki pod nimi sa śróby, na dolnej krawędzi też są wkręty ...i jak juz ich nie mozesz znaleźć więcej to próbujesz odciągnąć boczek najlepij od dołu - zatrzaski powinny puszczaszczać ...jak wyraźny opór to coś moze nie odkręciłeś i tyle. trwa to jakieś 20 minut max |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-07-19 16:51:14 no to pieknie, wiesz jak zdejmowałem deskę to nie sprawdziłem jedank dokąłdnie - to jest na 100% miejsce na gwizdki ale wczoraj próbowałem zdjąc osłonke od góry i jakoś nie bardzo szło powalcze w wolnej chwili bo mam ten sam plan co ty i dam znaka. Co do wymiaru głośnika to zmierz dokładnie bo sa i 160 i 165 mm najlepiej porównać roztaw otworów . Jeśłi chodzi o rekomendacje to mocno namawiam na dorzucenie 100 zł i kupienie np tego JBL klik me i jak dla mnie za 300 zł trudno coś znaleźc lepszego i wydając mniej rośnie szansa że nie poczujesz różnicy, tu masz gwizdek na zwrotnicy a to zupełnie inna bajka niż gwizdek na kondesatorze ...no i cena jest po prostu idealna .. |
bombel HF MEMBER accent 1.5 1999r. !!!!!! | 2005-07-19 20:51:10 dzieki za pomoc
czekam na twoje pomysly jak zdjac te maskownice na gwizki co do zestawow to dzis okolo 14 zlozylem zamowienie na: Pyle PLE 6.2 360 W podobno maja ladnie grac z moim radyjkiem JBL, Magnata Pan raczej ganil ze sie popsuly ja kiedy jak kupowalem elipsy kenwooda sluchalem z godzine na scianie w M1 roznych glosnikow 6x9 i powiem ci ze tylko kenwood i chyba blaupunkt ladnie gral a JBL i Magnat walily jak tluczki wiec kupielm 4-drozne kenwoody (niebieska membrana) graja do dzis - teraz w coupe i graja ladnie wiec chyba je na tyle zostawie co do instalacji - nie jestem az takim maniakiem zeby bawic sie w okablowanie, wzmacniacze, kondensatory, zwrotnice i odseparowane zestawy a co do syczkow-gwizdkow mam zle doswiadczenia kiedys kupilem taki zestaw: glosniczki 13 i syczki - gralo to tragicznie a syczki tylko syczaly wiec kupilem 13-3 drozne i gra to do dzis w accencie o niebo lepiej dzieki za rade i pewnie te JBL ktore ty podajez to wyzsza klasa ale mam nadzieje ze te PYLE zagraja ladnie zdam oczywiscie relacje czekam na wiesci z frontu co do maskownic pod deska bo ja sie poddalem a tak z ciekawosci - czemu rozbierales cala deske ??? |
bombel HF MEMBER accent 1.5 1999r. !!!!!! | 2005-07-21 20:55:01 dzis doszly glosniczki - fajnie wygladaja
ale nie wiem jeszcze jak graja ale tu zaczynaja sie jaja - cały Hyundai i jego standardy !!!! glosniki ktore kupilem to 165mm ale ten wymiar odnosi sie do strdnicy caleggo glosnika a nie tylko otworo montazowych ktore maja 15,5 cm natomiast oryginalne glosniki coupe sa tego sa tego samego rozmiaru w sensie mambrany itp ale otwory mocujace maja odsadzone na rogach tzn glosnik wraz z obramowka nie jest okregiem i tu srednica na tych otworkach ma 16,5cm czyli gdzies o 1 cm wiecej glosniki niby te same wymiary ale otwory montazowe inne - pewnie bede samemu robic pierscien dystansowy z jakiegos materialu i tu pytanie ??? moze ja zamowilem zle glsniki ale nie ma juz innych wymiarow po 16, 16,5 cm potem sa 20 cm a Coupe chyba napewno takich nie ma przeciez nie ma gosnikow o srednicach 17, 18, 19 cm ????? wie ktos gdzie mozna nabyc takie panele montazowe przejsciowe bo ja znalazlem sklep w lodzi ale oni chyba na glowe upadli w coupe I oferuja przejscia z tylu z elipsy 6x9 na 16,5mm kto bedzie przechodzil na mniejszy glosniki
no ja niby musze przejsc na mniejszy wymiar ale samych otworow montazowych a nie srednicy glosnika
tu macie namiary przydadaza sie luzdziom z accentem i getzem BARTEX ŁODŹ moze ktos od Coupe sie wypowie jak sobie poradzil z przednimi glosnikami i jaki to jest w koncu wymiar (165 mm ?) Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: bombel dnia 2005-07-21 20:58:53 ] |