| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
RAVP Espero 1.5 Bydgoszcz | 2005-07-19 09:57:05 wlasnie glownie mi przod chodzillo to tyl mi jakis nie pasi. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-07-19 10:10:22 Bóg Cię chyba opuścił! |
Dicer A3 & Voyager B-stok | 2005-07-19 10:16:32
to pasi przod kleic wlasnie tyl jakos tez glownie |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-07-19 10:20:03 Powiedz co ty przyjacielu będziesz w nocy widział przez takie oklejone lampy
|
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-07-19 10:46:29 Nie oklejaj przednich lamp. Każda folia obniża skuteczność oświetlania drogi.
Folia na przednich lampach nie jest żadnym zabezpieczeniem przed stłuczeniem... NA pocieszenie powiem, że poliwęglan z którego są wykonane klosze jest niezwykle wytrzymały i bardzo często po kolizjach szybka reflektora pozostaje cała, natomiast połamany jest "tył" reflektora. |
RAVP Espero 1.5 Bydgoszcz | 2005-07-19 13:57:12 dobra to okleje sam tyl.Myslice ze to bedzie fajnie wygladac,cale tylnie lampy biale ? |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-07-19 14:01:45
Nie Najładniej wyglądają przyciemnione tylne kierunki i to w każdym kolorze espera - wygląda to elegancko, niepretensjonalnie i dyskretnie, gustownie, dystyngowanie czy jak kto woli i naprawdę dodaje uroku! |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-07-19 14:23:12 Będzie wyglądało CHUJOWO więc łapy precz od niektórych elementów złomiaka! Kup sobie RAVP jakiegoś sralucha za 300 zł. Mniejsza będzie strata. |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-07-19 14:25:36 i ja szykuje sie na przyciemnianie jedynie kierunkow.
pomysl obklejania tylnych lamp folia -
a idea oklejania przodu i OCHRONY
winnym zostawic to bez komentarza, ale po prostu nie moge - malucha sobie kup, tam swiatla i tak nie dzialaja jak powinny.... (tzn. widac je tylko a nie widac dzieki nim )
|
Andik Klubowy Weteran VW B51.9TDI,MK32.0TDCi Szczecin | 2005-07-19 14:39:09 ja mam granatowy kolor Esperka i kiedys przyciemnilem sobie tylne kierunki i dod. kierunki w blotnikach i wyglada to zajefajnie polecam taki zabieg
PS. Robert_S zgapil ode mnie (bo mu sie podobalo) i pozyczylem mu spray zeby sobie tez przyciemnil tylne kierunki ![]() |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-07-19 14:43:24
Ale ciiiiiit.......... |
Andik Klubowy Weteran VW B51.9TDI,MK32.0TDCi Szczecin | 2005-07-19 14:51:52 tez bedzie fajnie wygladac ![]() |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-07-19 15:03:53 a moglby ktos zrobic jakis watek o lakierowaniu kierunkow - ja sie np. nie orientuje jak to nalezy profesjonalnie wykonac.
sa jakies specjalne spraye, techniki, co i jak, sprayowac od zewnatrz? |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-07-19 19:11:07 Przede wszystkim spray' e światłoprzepuszczalne.
Polecić mogę tu firmę Motip i Foliatec... tyle, że ta druga jest kilkukrotnie droższa. Do lakierowania polecam zdemontować lampki z nadwozia. Następnie... (napiszę w podpunktach, będzie łatwiej) 1. Oklejamy część lampy, której niezamierzamy "potraktować" lakierem 2. Elementy przeznaczone do lakierowania dokładnie myjemy płynem do szyb 3. Po wyschnięciu dobrze wytrzeć je odtłuszczaczem, najlepiej połączonym ze zmywaczem silikonów, by w czasie lakierowania nie tworzyły się "oczka". 4. Czekamy na odparowanie odtłuszczacza. 5. Pamiętając, że lakier nakłada się najlepiej gdy jest stosunkowo ciepły - możemy włożyć na 3- 5 min. puszkę do naczycia z ciepłą wodą. 6. Solidnie mieszamy lakier (potrząsając puszką ) przez jakieś 5 min.
7. Lakierujemy w kilku etapach, pozwalając na wstępne przeschnięcie poszczególnych warstw. 8. Lakier natrskujemy z odległości 15 - 20 cm. cienkimi warstwami Po wyschnieciu ostatnije warstwy (której, zależy wyłącznie od tego jak bardzo zamierzamy "naściemniać") można położyć 2 - 3 cienkie warstwy klaru, aby zabezpieczyć lakier przed uszkodzeniami. Of course - podobnie jak przy każdym innym procesie lakierowania pneumatycznego zalecam pracę w środowisku ograniczającym zjawisko pylenia
Jakiś czas temu, przy okazji pracy przy autku Bartka była na forum fotorelacja z prac "ściemniania" lampek. Pozdrawiam - SpeedR |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-07-20 00:35:46 Tak jak napisal Lukasz z tym, ze nie polecam zdejmowania lamp - zbedna zabawa. Wystarczy okleic tasma malarska, reszte przyslonic gazetami i malowac.
Do tego czyszczenia wczesniej tez bym takiej wagi nie przywiazywal - ja przemylem ludwikiem, przetarlem i jest elegancko, bez oczek, bez odlazenia itd. Najwazniejszy jest spray, ja kupilem jakis niemiecki (jutro moge sprawdzic jaka to firma) i po 2 latach jest lekko porysowany, ale nie matowy jak spraye Motipa. A obydwa spraye byly w porownywalnych cenach, no moze dolozylem z 5zl... |