Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-08-29 16:37:38 Bez względu na to czy jedzieś na benzynie czy na LPG paliwo krąży tak samo...pompa pracuje non stop
Masz na bank problem z odpowietrzeniem zbiornika...gdzieś się coś przytkało ale więcej nie pomogę bo nie kopałem w tej materii |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2006-08-29 17:07:29 A konkretniej uszkodzony jest korek wlewu benzyny. On ma za zadanie doprowadzać powietrze do baku. ----------------- czasem tu zaglądam |
jack_bond koszalin | 2006-08-29 19:52:14 Więc lekko odkręcony korek wlewu załatwia sprawę?
Mam jeszcze pytanie odnośnie odcięcia pompy paliwowej w czasie jazdy na gazie? Dlaczego zakłady instalujące gaz odradzają to mówiąc, że paliwo musi cały czas krążyć? Podoba mi się to rozwiązanie bo podobno pompki często się psują w samochodach z instalacją gazową? |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-08-29 20:05:39
1.Kup nowy korek 2. No cóż...Normalni montażyści stosują odcięcie wyłącznie na wyraźne żądanie klienta...Jeżeli się nie mylę ,po takim zabiegu drastycznie zwiększa się szansa na zajechanie wtryskiwaczy...normalnie (przy NIEodciętej pompie ) są chyba chłodzone i smarowane przez przepływające paliwo |
jack_bond koszalin | 2006-08-29 20:19:20 a czy to prawda,że pomki siadają częściej przy gazie?
W zaszłym roku wymieniałem i znów mi się zepsuła. |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-08-29 20:24:33
Prawda wyłącznie w tym przypadku jak sępisz na palifko czyli jeździsz na oparach w baku albo nawet bez oparów....optymalnie mieć min.1/4 czy nawet 1/2 baku ...i regularnie uzupełniać.. Nie ma żadnej różnicy w warunkach pracy pompy ![]() |
![]() tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2006-08-29 21:43:36 tak jak kolega bogdan zauwazyl wtryskiwacze potrzebują chłodzenia i to fakt ale u mnie wtrsykiwacze są równiec odłączone na gazie wiec go nipotrzebują-z tego co wiem CZAKRAM zawsze odcina pompe-a jedyny minus tego ze wtryskiwacze niechodzą jest taki że mogą sie "zapiekać" przy dluzsszej jexdzie na gaz wiec jak jade gdzies dalej np. na wakacje to na 500km w polowie przelaczam go na gaz i jade tak ze 2 minuty i spowrotem...
Ja tam jestem zadowolony z tego rozwiązania |
![]() IrekPapaj ESPERO 2.0 CD Ruda Śląska | 2006-08-30 11:22:42 Może się mylę, ale z obserwacji mojego silnika i inst. LPG wynika to że: pompa chodzi cały czas, powód ? Pompa odcinana ma większe prawdopodobieństwo przy niskich poziomach paliwa w zbiorniku zassania jakiegoś syfu ( tak mówią ). Co do wtrysków to wydaje mi się że wszyscy na LPG mają odcinane, gdyz wtrysk to zawór sterowany przekaźnikiem( prąd = otarcie ) i o chłodzeniu w tym przypadku nie ma mowy. Zapychają się? Tak owszem ale od strony wylotowej, tworzy się tam na sitku wtrysku nagar, który go przytyka. jest to sprawa nie do unikniecia, gdyż nagar jest ewidentnie z gazu, a uniknięcie tego to częsta jazda na benzynie, lub równoczesnie na LPG i benzynie( absurd) ![]() |
![]() adid11 ESPERO 2.0 CD LPG Jaworzno | 2006-08-30 12:18:01
Wtrysk zazwyczaj nie jest całkowicie odcinany, jest podłączany specjalny emulator do wtrysk, który ma za zadanie tak obniżyć natężenie prądu w uzwojeniu wtryskiwaczy że gwarantowane jest iż wtryskiwacz nie otworzy się, a sterownik silnika nie wykryje ingerencji. Gdy wtrysk jest całkowicie odcięty wywala błędy i zapala się "CHECK ENGINE".Tak mam ja w instalacji AUTRONIC i tak z tego co się orientuję ma większość. |
![]() Adamo8 Klubowy Weteran ![]() Citroen C4 Picasso Zielona Góra | 2006-08-30 12:21:23 Pompa paliwa chodzi cały czas, chyba że założymy odcięcie dla gazu. Ma to sens w przypadku aut wyposażonych w czujnk temperatury paliwa na szynie paliwowej (większość aut z wtryskiem sekwencyjnym). Espero nie ma sekwencji i nie ma czujnika temperatury paliwa, więc praca pompy jest zbędna. Nasze instalki są ustawione na odpalanie na benzynie tylko z tego powodu żeby czasem posmarować wtryskiwacze (zapobiega zapiekaniu), choć większość instalacji pozwala odpalać bezpośrednio na gazie. Co do jazdy od czasu do czasu na benzynie to zdania są podzielone, osobiście czasem swojego przegonię kilka kilometrów na etylinie, ale to raczej dla "spokojności sumienia". Jeśli pompa u nas pracuje to najważniejsze aby była benzyna i miała na czym chodzić. Przecież ganiając na benzynie pompa też cały czas pracuje tak samo jak na gazie, więc uszkodzenie pompy jest raczej spowodowane jej zużyciem a nie paliwem. |
![]() tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2006-08-30 18:32:20 co do poniższych 3 postów to:
-u mnie pompa paliwa jest odcinana wraz z wtryskiwaczami i wlasnie dzieki temy niewywala zadnego błedu i NIEPOTRZEBA EMULATORA- -to czy u kogos chodzą wtryskiwacze latwo sprawdzic bo wydają charakterystyczny dzwiek-takie cykanie-u mnie po przelączeniu na gaz jest cisza -co do odpalania na gazie to niejest to do konca prawdą ze po to sie odpala aby je przesmarowac-chociaz to przy okazji tez sie dzieje -głównym powodem odpalania na gazie jest to iz ZIMNY gaz sie kiepsko spala a pozatym jest szkodliwy dla silnika-wiec dlatgego zapalamy samochod na benzynie i przełączam dopiero jak sie wskazówka od temperatury silnika zacznie podnosic z tego samego względu czesto stosuje sie przełączniki gazu które reagują nie na obroty a na temp silnika-tzn po osiągnieciu przez silnik okreslonej temperatury automatycznie sie przelacza na gaz Ja zeby zapalic swoje espero na gazie na zimnym silniku mam duzy problem-a na cieplym juz pali bez problemu-jednak nigdy tego nierobie -jedynie przez pomylke mi sie zdazylo kilka razy Uwazam ze Esperolot to nie stary polonez i chyba kazdego stac na to zeby moment zagrzał ten samochód na benzynie... |
jack_bond koszalin | 2006-08-30 19:47:26 Ciekawy jestem czy ktoś miał jakieś niemiłe wspomnienia związane z odłączeniem pompy przy jeżdzie na gaz? |
![]() IrekPapaj ESPERO 2.0 CD Ruda Śląska | 2006-08-30 23:35:08 Zgodzę się z Adamo8 co do niecałkowitego odcięcia wtrysków, ale z tego co zauważyłem u mnie, to ok 2V na cewce wtrysku nie pwinno bardziej podnieść na nim temp. niż sam silnik podczas jazdy. Ja się nia znam, ale tak mi się wydaje ![]() ![]() ![]() |
senioritta Espero Trójmiasto | 2006-08-31 09:31:16 Witam. Jeżdżę espero 1.5 bez gassu i miałem podobny problem z "wybuchowym zbiornikiem". "Wybuch" następował w czasie kiedy silnik pracował przez chwilę na wolnych obrotach. Był głośniejszy przy pustym baku a stłumiony przy pełnym. Winny okazał się zawór pochłaniacza par paliwa. który musiał się zacinać. Po wymianie dziada jest ok. Jeszcze jednym objawem usterki tego zaworu były wycieki paliwa z poczłaniacza (przez przewód odpowietrzający) po zatankowaniu na full. Paliwo zbierało się na belce na której stoi chłodnica i kapało ziemię. Po tym doszedłem że za "wybuchy" może być odpowiedzialny zawór pochłaniacza. |
Buba030 Płock | 2006-08-31 09:51:38
A jak wymieniłes ten zawór pochłaniacza par paliwa? Przeciez jest on zintegrowany z całym filtrem pochłaniacza (taki plastikowy w lewym nadkolu przednim) i z tego co wiem to jest to nierozbieralne. Albo wymieniasz cały filtr z zaworem albo nie. Samego zaworu się chyba nie da. No chyba , że o czyms nie wiem.... |
senioritta Espero Trójmiasto | 2006-08-31 10:28:09 Wymieniłem oczywiście cały pochłaniacz. Koszt ok. 90 pln w polmozbycie + pół godzinki gimnastyki (bez zdejmowania koła) na parkingu. |
Buba030 Płock | 2006-08-31 13:56:34
A jesli tak to sie zgadza. No bo ja tez tak miałem wczesniej i wyciagnałem ten pochłaniacz , ale za cholere nie dąło sie go rozebrac. Oczysciłem tylko (przedmuchałem) i włozyłem na miejsce. |
jack_bond koszalin | 2006-09-02 11:53:58 jak można sprawdzić czy to napewno wina pochłaniacza, żeby niepotrzebnie nie wymieniać, buba030 mówił coś o przedmychaniu? |