| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2003-12-16 21:03:38 Do rozwiązania problemu będzie potrzebny klucz albo kombinerki i pięć minut . Odkręca się nakrętkę na osi wycieraczki, zdejmuje się ramię wycieraczki, a następnie z wielką uwagą ( najlepiej szeptać przy tym jakieś zaklęcia) ustawić ramię wycieraczki w pożądanym położeniu... Kornat to jest takie proste, że traktuję ten post jako prowokację Możliwe , że masz wpust na osi wycieraczek zużyty i ciężko będzie to ustawić. Ja sobie poradziłem i mam ślicznie równolegle , pozimo ułożone pióra . |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-12-16 21:38:53 a na ewno bedzie to wina ustawienia pior???
pracuja prawidlowo, nie wyjezdzaja poza szybe, a tylko zatrzymuja sie nie tak jak powinny??? dobrze zrozumialem??? czyli za to to odpwada cos (kondensator), co po wylaczeniu wycieraczek przez usera powoduje samoczynne wylaczenie silnika dopero po zjechaniu piorek w dol.... niech moze ekeltryk jakis sie wypowie w tej materii... ![]() |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2003-12-16 22:13:29 Witam kid mam propozycje podobną jak juz padła tyle tyko że
ściągnij oba ramiona wycieraczek ze swożni i uruchom wycieraczki kilka razy ,zamontuj ponownie ramiona i zobacz mnie na samym początku pomogło miałem to z wycieraczką od kierowcy a-ha musiełem zmienić podkładke i nakrętke i pożądnie dociągnąć to działa |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2003-12-16 22:16:00 No to sorki za moje podejrzenia o prowokacje W takim układzie nic mądrego nie napiszę....Po prostu jeszcze nie miałem podobnej awarii, chociaż to tylko pewnie kwestia czasu, więc będę pilnie śledził jak rozwiążesz swój kłopot. |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-12-16 23:54:21 mozliwe czyli zapewne sie na osi silnika mechanizm przesunal - jak juz zostalo powiedziane. Spobuj zatem plluzowac tamto mocowanie i przesunac caly mechanizm na osi. Pozostaje miec nadzieje, ze burtelka sie poddala i nie pogielo mechanizmu.... |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2003-12-17 01:34:08 już jestem i jak dla mnie to problem tkwi w połączeniu mechanizmu z silniczkiem bo to właśnie tam ustawia się położenie. W ładzie bodajże jest to na nakrętkę nr 6 i przy prawidłowo zatrzymanym silniczku część krótka mechanizmu powinna się pokrywać z długą co za tym idzie ciężko nakręcić nakrętkę.
W innym przypadku gdyby coś się popitoliło to albo by nierówno stały (prawa w stosunku do lewej ) albo wycierały podszybie lub powietrze za szybą. Także jak dla mnie rzecz powinna być banalna do naprawienia nawet dal laika |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2003-12-21 00:40:12 Kornat czy próbowałeś coś zrobić jak się udało to napisz bo jestem ciekaw czy teorie się sprawdziły? |
zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2003-12-21 19:21:22 mam taki problem z wycieraczkami-gdy załączam je na działanie z przerwami to sie zacinają na moment ale zaraz potem dalej pracują a tak to pracują bez zastrzezeń |
Trax SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Dąbrowa Górnicza | 2005-07-25 18:51:20 kurcze odkrecam ten cypelek na ramieniu wycieraczki i nie moge zdjac ramienia (( proby silowe tez nie pomagaja![]() |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-07-25 22:45:51 Psiknąć WD40 albo płynem hamulcowym i odczekać. Niestety trzeba podważać, najlepiej szerokim śrubokrętem. Ramię wycieraczki jest osadzone na wieloklinie i czasami baaaaardzo ciężko jest je zdjąć. |