MotoNews.pl

Migacz - FSO1500

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki problem w FSO 1500
Od czasu, do czasu nie miga mi migacz, tyl - prawy
ale przod swieci.
Nie slysze migacza w srodku.
przerywac cos przerzuca
w kloszu jest zarowka juz zmieniona.

Nie wiem jaka to moze byc przyczyna, gdzie szukac?

Może na próbę zmień przerywacz, przeczyść papierem ściernym styki w tylnej lampie oraz oprawkę...

[ wiadomość edytowana przez: jacek_s dnia 2005-11-08 20:56:28 ]

Dzieje sie cos takiego
Jak miga migacz to delikatnie podstakuje wskazowka obrotowierza
w rytm migajacego migacza
(czy to jest jakies przebicie?)

To raczej objaw spadków napięcia charaktreystyczny dla starszych samochodów i ich starych instalacji. Na mój gust mozna sobie tym głowy nie zaprzątać.

Cytat:
2005-09-25 10:48:36, dr_przemek pisze:
To raczej objaw spadków napięcia charaktreystyczny dla starszych samochodów i ich starych instalacji. Na mój gust mozna sobie tym głowy nie zaprzątać.

Charakterystyczny dla samochodow z zaniedbana instalacja elektryczna. Nie zamierzam tego olac, bo o ile obrotomierz sie do tego nie miesza, to najwazniejszy ze wszystkich wskaznik temp. silnika pokazuje w zaleznosci od wlaczonych odbiornikow, a jak hamuje to migaczy juz nie mam.

Jak tylko znajde nowa wiazke, to taka zaloze, a jak nie znajde to bede robil ta obecna, ale tak, zeby wszystko dzialalo jak w normalnym aucie.

W 125p najczesciej (przynajmniej w moim z 1982) rozlazily sie konektorki przy skrzynce bezpiecznikow, a przy probie zacisniecia sie rozpadaly. Wiele z nich bylo w takim stanie ze wystarczylo raz ruszyc skrzynka i pozniej juz cos nie dzialalo.

Naprawe instalacji zaczalbym od wymiany wszystkich wtyczek przy skrzynce bezpiecznikow.