Co o tym myślicie? Wilk w owczej skórze:P

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
prawdziwe GTI

pierwszy raz słysze o takim silniku

chętnie zapodałbym sobie taki do mojego Mk1

na moje oko to jest silnik 1.8 G60 PG

to 190KM to jakos chyba na wyrost max 140

Faktycznie jeśli to G60 to ma katalogowo 160 KM, jeśli wersja specjalna to może być troche podrasowana , ale przy tym roczniku i przebiegu to moc katalogowa jest tylko na papierze, wystarczy się przejechać na hamownie....

ja tam widze wersje S16 a nie G60
nie to rozstrzygnie smagi - on sie zna na limitowanych seriach golfów

ja widze zwykłe "KR" wiec albo 125 (kat) albo (139 bez kat)
gdzie ta turbina slimakowa ma niby być umiejscowiona.
Co do S16...to o takiej wersji nie słyszałem w życiu...chyba że od PUGA ma 190PS????
to tak jak ostatnio mimkolo mówił że wyciął katalizator i z calibry 2.0 C20 Ne 115km ma 150 km jak w 16v...
hehehhe
drugi twierdzieł że splanował głowice i że też ze 115 ma 150....

tylkojakoś wykresów na hamowni nie ma do wglądu

jest wersja golfa II GTI 16S a nie S16. Była produkowana na rynek francuski od 86-91. Jest to odpowiednik niemieckiego GTI 16V czyli zwykły silnik KR (bez kata) czyli 139 KM. Czyli to nie zadna wersja limitowana

a te 190KM to chyba przebieg w tysiacach

"Auudi" to nie jest silnik PG bo PG to 8-zaworówka, a na zdjeciu jak byk napis 16V. Moze chodzilo ci o G60 16V czyli symbol 3G (210KM). Ten silnik ze zdjecia to zwykle KR (139KM)

limitowaną wersje Golfa II wypuscili w 1989 roku, było ich 71 sztuk, mialy pelne wyposazenie jakie bylo przewidywane do vw mk2, czyli elektryka, ABS itd. no i ten silnik 1.8 G60 16V (3G) i te 210 KM serii

jesli znajdziecie jakoś taka "dwójke" na ebayu to pewnie cena was położy na glebe

ale rodzynek wśród mk2 to golfik " Pikes Peak" wyprodukowany z 86-87 wyposażony w 2 silniki 1.3 (250KM) lub w 1987r w 2 silniki 1.8 16V (326KM) to bylo coś

zanim ruszył, zdąrzył zmielić opony w granulat...

ale za to OC miał tanie...bo chyba sie nie dubluje silników

a co do 16s...to sie chcieli szkopy chyba żabojadkom polizać, oznaczeniami sportowymi Pugów....heh

no smagi pikny wykładzik nam tu dałeś

nom gratuluje wiedzy o mk2 . Wiem jak to jest jak sam miałem to też, czytałem o różnych "odmianach" . No i zawsze będe go pamiętał, bo od niego zaczął się mój króciutki staż za kółkiem