Getz gwarancja - przegląd klimatyzacji itp.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ponieważ od początku używania Gacka wyczuwam smrodek po wyłączeniu klimy (prawdopodobnie grzybki), zastanawiam się czy jest to usterka objęta gwarancją. Próbował juz ktoś to reklamować?
A drugie moje pytanie, to jakiego rodzaju problemy z Waszych Wózkach próbowaliscie załatwić poprzez gwarancję?
Ja na razie kompletuję listę do wyjazdu na serwis: ruszająca się przednia szyba od strony kierowcy, bąbel na klamce drzwi, tłukąca się tablica rejestracyjna, spalanie też ciut za duże chyba (sporo ponad 8 litrów przy spokojnej jeździe mieszanej z AC włączoną non stop)... ufff sporo tego

[ wiadomość edytowana przez: Pawcio28 dnia 2005-09-05 13:19:23 ]

Ja na gwarancji jeszcze nic nie robilem. Ale z szyba podczas najblizszego przegladu tez powiem zeby mi cos zrobili (tlucze sie wlasnie ta od kierowcy).

Próbowałem wpoić im (ASO), że chciałbym aby ustawili prosto kierownicę (ciut, ciut mam skręconą w prawo), ale jak to bywa olali sprawę...Pan z ASO odkręcił kierownicę i przełożył na wielowypuście (chociaż mówiełem że to nic nie zmieni a wręcz pogorszy sprawę, mówię im że trzeba by na końcówkach drążków, to oni sprawdzili zbieżność i tyle - WSZYSTKO OK brzmiał werdykt, po takim czymś stwierdziłem, że jak zaczną kręcić to nie dojdą do ładu z tym)może jestem zbyt dużym malkontentem ale wkurza mnie to. Brakuje mi 2.5 kkm do przeglądu więc sobie myślę czy nie zaatakować ich znowu.

A wie ktoś czy trzeba jeździć na przeglądy do ASO gdzie kupiło się auto? Zrobili by mi tą kierownicę i w przyszłości inne pierdołki gdzie indziej w ramach gwarancji? W POZNANIU mam trzy stacje do wyboru-ma ktoś jakieś doświadczenia?

Pozdrawiam

Z gwarancją i przeglądami możesz jeździć do jakiegokolwiek ASO, nie musi to być miejsce w którym kupiłeś auto.

Co do szyby to "ten typ tak ma" - u mnie też się tłuką, obie a nie tylko ta od kierowcy, u Was zapewne też tak jest, ale tego z miejsca kierowcy nie słychać, spytajcie pasażera
Ja to olałem bo jak się za to ASO weźmie to tylko mogą coś spaprać dodatkowo, a problemu nie usuną...
Na gwarancji jak dotąd robiłem tylko listwę boczna na drzwiach - pękła spinka i listwa się odpięła - usterkę usunięto w 2 minuty