Spryskiwacze reflektorów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich
Czy spryskiwacze reflektorów w OMIE B 94-95 powinny się wysuwać przed oddaniem "strzału" ?
I druga sprawa może ktoś ma na zbyciu dysze (czyli kawałek który wystaje pod reflektorem) szt. 1
Pozdrawiam
VITO

Jesli masz zatarty (ciezko chodzacy) mechanizm to moze sie wcale nie wysuwać a spryskiwanie będzie działać. Poprawne zachowanie jest takie, że najpierw ciśnienie wody wypycha mechanizm do góry a następnie spryskuje. Dopuszczalne jest też spryskiwanie podczas wysówania ale to oznacza, że mechanizm wysuwający ciężko chodzi bądź jest za małe ciśnienie w ukłądzie.

pozdro
3

te spryskiwacze są na stałe

W B są wysuwane
W C są na stałe

Powinno to wyglądać mniej więcej TAK:

Cytat:
2005-07-24 21:24:28, 3 pisze:
Powinno to wyglądać mniej więcej TAK:

Bomba odpowiedź jestem pod wrażeniem. i już wiem jeden mam zatarty a drugiego nie mam
Dziękuję

a ja mam pytanie, bo jeden mi dziala bez zarzutu a drugi czasem zadziala a czasem nie - w czym moze byc problem?
pozdr

Cytat:
2005-07-24 22:26:15, syciu pisze:
a ja mam pytanie, bo jeden mi dziala bez zarzutu a drugi czasem zadziala a czasem nie - w czym moze byc problem? pozdr

W zacieraniu się dyszy. AFAIK nienaprawialne - wymiana.

pozdr, Robert

czyli musze wymienic tylko to co wystaje na zewnatrz i bedzie ok juz? dzieki za pomoc.

Cytat:
2005-07-24 22:29:03, Nixon pisze:
W zacieraniu się dyszy. AFAIK nienaprawialne - wymiana. pozdr, Robert

Masz chyba na myśli mechanizm wysuwający, bo SYCIU zaraz wymieni dysze spryskiwaczy i będzie małe rozczarowanie

Cytat:
2005-07-24 23:50:28, 3 pisze:
Masz chyba na myśli mechanizm wysuwający, bo SYCIU zaraz wymieni dysze spryskiwaczy i będzie małe rozczarowanie

Oczywiście mechanizm. A w nazewnictwie jest pewien problem - w dwu warsztatach właśnie to-to nazywano "dyszami" choć to rzeczywiście nielogiczne.

pozdr, Robert

OK wielkie dzieki za pomoc.