| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-02-14 19:26:42 Popieram Ewosa, a swoją drogą, to z przykrością stwierdzam, że poziom wiedzy i kultury technicznej jest u nas przerażająco niski.
Wracając do tematu, warto też podeprzeć się ekspertyzą rzeczoznawcow PZMOT, w przypadku kiedy by doszlo do sprawy w sądzie, ma to duże znaczenie. Nie daj się i powodzenia |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2005-02-14 22:07:56 Coś tu nie gra!! Chyba nieźle Ciebie przekręcili
KrzyX - 1050 olej i filtry - 3 wymiany w przciagu 2 tys kilometrow a nic o częstości zmian biegów?? 2 tys w trasie nie równe 2 tys w mieście, u Olczaka wymiana oleju z filtrami i uszczelkami (z olejem oczywiście) to kwota 300zł z rachunkiem 350zł, a jak wiadomo w przypadku większej roboty zawsze jest taniej. Powiedzieli Tobie co było robione (co wymienili)?? 2900 - (1050 + 600) = 1250zł - to w przypadku naprawy ASB nie jest dużą kwotą (np para zaworów tyle kosztuje w ASO - Ewos za sprawę z autopsji) Czyli reasumując narazie zapłaciłeś 1850zł, tak?? (bo chyba nie zrobili ci skrzyni i 3 wymian oleju w ciągu 1 dnia). Najpierw dowiedz się co robili w niej a dopiero jedź na poprawkę. Musasi - Co do jednego dnia na naprawę skrzyni to bym polemizował, to zalerzy co uszkodzone. |
jorgi LOB NET MEMBER Omega B X20XEV + Fia ... Gdańsk | 2005-02-17 13:34:32 Tak sobie czytam i tych roznych awariach bestyjek i naszla mnie mysl ze (zly) stan samochodow w naszym kraju chyba w szczegolnosci spowodowany jest naprawde nikla wiedza polskich mechanikow na temat nowoczesnych technologii...
Taki Pan Stefan czy inny Wieslaw moze i potrafi naprawic URSUS'a albo Syrene, czasem fiata 126p ale jak zobaczy auto z ASB na przyklad to juz tylko mu $ w oczach sie zapalaja i jedyne co potrafi to wymieniac poszczegolne czesci i kasowac mamone... Mialem stycznosc z roznej masci mechanikami, specjalistami itp. i mowiac szczerze po tym wszystkim najchetniej wszystko robilbym w soim samochodzie sam... (ale ani czasu, ani miejsca u mnie niet). Po wielu trudach znalazlem mechanika ktory dobrze radzi sobie ze stara Corsa czy Polonezem... dzis zajmie sie moja bestyjka... zobaczymy jak mu pojdzie... |
jorgi LOB NET MEMBER Omega B X20XEV + Fia ... Gdańsk | 2005-02-18 12:43:08 Jezdze do tej pory glownie na gazie ale z moich obliczen wynikaja podobne liczby jak u Ciebie... (automat)... Ale np. żona jak jeżdzi to komp wskazuje jakieś koszmarnie niskie spalanie... w granicach 7 litrów |
KrzyX Omega B Bielawa | 2005-02-18 13:17:12 to moze ona go pcha na luzie a nie jezdzi )) mnie sie jeszcze nigdy nie udalo takiego spalania nawet w trasie ![]() |
gregos Omega Caravan Ruda Śląska | 2005-02-18 19:24:42 A moja teraz spala 11,2 l (manual), natomiast wcześniej tj. jakieś 2 tygodnie temu (jak nie było tyle śniegu i jeździło się ciut szybciej) to 10 - 10,2 l.
Pozdrawiam! |
Benitez Opel Omega B Caravan Tczew | 2005-07-25 19:19:44 witam!!!
Moja omcia Caravan na manualu pali średnio 300 trasa + 300 miasto 8,5 litra. Po miescie miesci sie w 10l. mierzone kilkukrotnie na pelnym baku. Kompa nie mam, wiec wiem, ze spalanie jest takie jakie jest, bo zawsze zalewam do momentu, gdy odskoczy bolec w dystrybutorze. |