Kupilem - zamontowalem - super

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Miedzy innymi dzieki Waszej pomocy kupilem radyjko - UNIDEN 520 + podtawka magnetyczna 16cm + antena NEW ALASKA PRESIDENT. Uwazam, ze wybor bardzo dobry - dziala super, przydalo sie juz kilkukrotnie - teoretycznie zakup juz sie zwrocil. Naprawde teraz nie wyobrazam sobie wyjazdu gdziekolwiek bez radia. Jedyna rzecza ktora juz chce zmienic to jednak - "stale lacze" Magnesik mnie troche denerwuje, przez ciagle wyciaganie, rysowanie dachu... Nie wiem tylko czy do tej anteny ktora posiadam, jest jakies stale mocowanie, a nawet jak nie to nie wiem gdzie to dobrze zrobic w okolicach wroclawia.
Pozdrawiam Wszystkich

witam
ile wyniósł cie ten zestaw i gdzie go kupiłes?
przymierzam sie do kupienia radia ale tyle tego jest...
myslałem o uniden 510xl ...?

moja podstawka magnetyczna nic mi nie rysuje. Ma pod spodem gume, jesli ty czegos takiego nie masz to zawsze mozna dokupic takiego kondomka na magnes. A jesli zdecydujesz sie antene zamontowac na stale i jej wogole nie sciagac, to ryzykujesz tym ze jak przyjdziesz to anteny nie bedzie... taki kraj...

~pozatym tez sie zdaza ze tkaka antene trza zdjac np. wjezdzasz na serwis moze przeszkadzac, na myjni, w garazu, pod marketem, pod domem itp powiem tak kradna wszystko co sie da. wiec ja bym zostal przy magnesie. tez mam antene new alaska 168cm zawadzilem pare razy o mostek i dalej hula i radio president valery.
P.S do sprzedania mam taylora

jesli antena jest na motylek to jaki problem ja szybko zdjąć ?

No właśnie... nawet nie musi być na motylek, zwykle śrubkę na mocowaniach typu DV można odkręcić monetą

Cytat:
2005-08-21 16:26:00, Wo1tylla pisze:
Miedzy innymi dzieki Waszej pomocy kupilem radyjko - UNIDEN 520 + podtawka magnetyczna 16cm + antena NEW ALASKA PRESIDENT. Uwazam, ze wybor bardzo dobry - dziala super, przydalo sie juz kilkukrotnie - teoretycznie zakup juz sie zwrocil. Naprawde teraz nie wyobrazam sobie wyjazdu gdziekolwiek bez radia. Jedyna rzecza ktora juz chce zmienic to jednak - "stale lacze" Magnesik mnie troche denerwuje, przez ciagle wyciaganie, rysowanie dachu... Nie wiem tylko czy do tej anteny ktora posiadam, jest jakies stale mocowanie, a nawet jak nie to nie wiem gdzie to dobrze zrobic w okolicach wroclawia. Pozdrawiam Wszystkich

Koleego wiem o czym kowisz.ale oczywiscie da sie dokupic za 15 zl taka specialno podstawke do mocowania alaski na dachu.

Ja zakupilem unidena 520 + president meryland (460zl), przymocowany do klapy bagaznika w vanie. rowniez teoretycznie zakup sie juz zwrocil ^^ CB dobra rzecz

Hehehe, przeciez czy sciagniesz magnes z dachu, czy odkrecisz motylek, czy chociazby stala new alaske wykrecic od podstawy to jest raptem 2 secundy roboty. panowie nieprzesadzajcie. Poza tym na stalym uchwycie macie lepiej uziemiona antenke.