Cytat:
|
2005-07-27 00:40:26, brodarek pisze:
być może masz podświetlenie zegarów ale nie działają ci 2 żaróweczki oświetlające zegary od góry. musisz odkręcić tablice zegarów i sprawdzić wszystkie żaróweczki. dla wygody trzeba ściągnąć koło kierownicy ale jak się uprzesz to i bez tego to zrobisz. najpierw wykręć 2 wkręty mocowania osłony z szybą, a jak zdejmiesz osłonę to kolejne 4 wkręty mocowania zestawu wskaźników i gotowe. teraz musisz się pogimnastykować i przy włączonych światłach sprawdzić które żaróweczki działają a które nie. jeżeli się okaże że masz jakieś spalone to je wykręć i kup takie same. niestety trudno takie dostać w zwykłym sklepie z częściami. ja dostałem dopiero w sklepie z częściami do Forda. powodzenia
|
|
Nic dodać nic ująć, miałem taki sam problem i chodziło dokładnie o 2 zaróweczki "przed zegarami" i faktycznie nie trzeba zdejmować kierownicy, da radę bez tego

żadna filozofia, a zobaczysz dużą zmianę

pozdrawiam
PS. Miałem również spaloną żarówkę podświetlającą zegarek i żeby zobaczyć godzinę w nocy musiałem zapalać światełko w kabinie, a po wymianie żarówki problem cudownie zniknął
pzdr