Reflektory - demontaz.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Omega B demontaz lewego reflektora.
Zacialem sie w jednym miejscu. Odkrecilem sroby od gory reflektora i zaczalem zdejmowac ten plastik w kolorze nadwozia pod reflektorem a nad zderzakiem. W tym celu zdjalem atrape chlodnicy i odkrecilem srobe mocujaca ten plastik z lewej strony. Niestety nie widze mozliwosci wyjecia tego plastiku, wyglada na to, ze jest przykrecony jeszcze z prawej strony. Jedyna mysl, ktora przyszla mi do glowy to to, ze trzeba zdemontowac zderzak przedni ale sie wstrzymalem Moze ktos juz to przerabial i pamieta co trzeba dalej zrobic ?
Z gory dziekuje za pomoc.

Jedyny wkręt od "łyzwy" to ten pod atrapą. Zaczepiona jest w zderzaku na zatrzaskach. Delikatnie wypnij ją z tych zatrzasków a przy błotniku sama wyjdzie

A poza tym, rozglądaj się w Szczytnie za ciemnozieloną C w kombi z żółtą naklejką. Często bywam w Twoim mieście. Szczególnie w łikendy

[ wiadomość edytowana przez: kuba dnia 2005-07-26 21:23:38 ]

OK jutro na front

jak zdjales lyzwe i odkreciles srubki na gorze to masz jesz jedna pod zderzakiem, aby do niej sie dostac nalezy odkrecic ta kratke kolo halogena i przez ta dziure spokojnie odkrecisz trzecia, potem tylko kabelki i reflektor jest na zewnatrz, Powodzenia

Cytat:
2005-07-26 21:29:19, brutal-23 pisze:
jak zdjales lyzwe i odkreciles srubki na gorze to masz jesz jedna pod zderzakiem, aby do niej sie dostac nalezy odkrecic ta kratke kolo halogena i przez ta dziure spokojnie odkrecisz trzecia, potem tylko kabelki i reflektor jest na zewnatrz, Powodzenia

Tylko po co się męczyć i uprawiać akrobatykę, skoro po zdjęciu łyżwy mamy elegancki dostęp do niej pod reflektorem. Ósemka nasadowa na dłuższym patyku i kręci się jak ta lala .

Porady
Tylko nie zostawiaj Omy w Szczytnie

Cytat:
2005-07-26 21:47:13, Szarbia pisze:
Porady Tylko nie zostawiaj Omy w Szczytnie

Prosto, zwięźle i na temat
Tylko czemu Robo 1 reflektor zajmował aż 30 min U mnie to było 10 min. wyjęcie i włożenie obydwu

a widzisz Kuba, niedopatrzylem sie ze tak mozna, przy nastepnej okazji popatrze przez ta szpare Fakt ja zdejmowalem i zakladalem ok 30min obydwa wiec wybieram opcje Twoja 10 minutowa

dzieki dzieki za taki niespodziewanie szeroki odzew