Głosniki w drzwiach ...monaż

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
otóz dorabiał ktos z was głosniki w drzwi w miejscu gdzie ich nigdy nie było??? jakos nie widzi mie sie poprostu pociecie tapicerki ...tak sie zastanawiam czy i z czego ewentualnie dorabiac "pułeczki" czy jak kto woli "kieszenie" na głosniki??? ma ktos w tym temacie doswiadczenie???

W tych sprawach to Powegreg byłby niezastapiony...ale cos ostatnio nie bywa na forum...zapytaj na www.powe.pl

Pozdro.

Zajrzyj na moją stronkę do montaży http://www.powe.pl/lanos.html
Są tam opisy z fotkami może coś rozjasnią

dzieki sliczne ale nic na czym w ładzie mogłbym bazowac nie wynalazłem.... noze zamiasd MDFu dac zywice epoxydowa ?? i zrobic odlew???

Z tego co pamiętam w ładzie 20... jest płaska tapicerka więc wystrczy zastosować uniwersalny pierściń z MDFu oklejony materiałem no chyba że chcesz coś bardziej finezyjnego to trzeba samemu wyrzeźbić z MDFu i okleić jakimś materiałem lub skajem.
Panele z żywicy robi się w ten sposób że mocuje się pierściń z MDFu (jako podstawę głośnika) rozciąga na nim włukno szklane które nasaczmy żywicą (malujemy pedzlem) po stwardnieniu żywicy malujemy jeszcze 1-2 razy nasepnie szpachlujemy trzemy szpachle (kilka razy) aż uzyskamy gładka powierzchnię bez dołków itp jest z tym kupa zabawy ale kształty ogranicza tylko nasza fantazja (no i niestety cierpliwość...)

hmm bede myslał najbardziej ograniczaja mnie wyciecia fabryczne w blasze drzwi

powgreg a myslisz zeby dawac mate i na drzwi pezposrednio i pod tapicerke czy tylko na drzwi a pod tapicerke gruba folie??? bo tak sobie kombinuje

bagaznik prawie zrobiłem została klapa i za butla LPG

Podłączę się pod temat...

Chciałem sobie kupić Phonocary Y-Line ale sprzedawca stwierdził że one nie wejdą do Omegi :| A ja myślałem że w tak duży samochód to wejdzie prawie wszystko. Druga sprawa.. czy jak mam z tyłu głośnik 130 a chciałbym 160 to bardzo się trzeba będzie napocić żeby to założyć?

Dzięki z góry

Cytat:
2005-07-27 00:14:21, janmaru pisze:
A ja myślałem że w tak duży samochód to wejdzie prawie wszystko.

bo wejdzie tylko czasami trzeb cuda wianki uskuteczniac a co do tych 13 i zamiany na 16 nie powinno byc problemu co najwyzej bedziesz mysuał troszke powiekszyc otwory lub zastosowac dystanse z MDFu